Provokacija iz Barselone: De Liht je izabrao Juventus iz neverovatnog razloga!

Autor:

Sport

19.09.2019

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Težak početak sezone za Matijsa de Lihta. Novi štoper Juventusa se ne snalazi tako dobro u odbrani "Stare Dame", navijači italijanskog prvaka su već počeli da ga „kite“ kritikama, ali nova otrovna strelica, bez posebnog razloga, stigla je iz – Barselone.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Matijas De Liht na klupi juventusa

Katalonci, izgleda, ne mogu da prežale što nisu doveli kapitena Ajaksa, tri meseca su ga lomili i na kraju nisu uspeli da ga slome. Očekivali su na Nou Kampu da će dobiti „paket“ iz Amsterdama, Frenki de Jong je došao, ali Matijs de Liht je otišao drugim putem.

Direktor Barselone Oskar Grau je na predstavljanju klupskog budžeta za tekuću sezonu otkrio zašto je De Liht izabrao Juventus.

- De Liht je prešao u Juventus samo zbog toga što mu italijanski zakon omogućava da dobije veću neto zaradu. Manje takse na platu su mu bile primamljivije - rekao je Grau.

Mladi štoper će godišnje zarađivati u Juventusu 8.000.000 evra, a mogao bi da zgrne i dodatna 4.000.000 u slučaju da ispuni razne bonuse.

Dotakao se Grau i borbe za dovođenje Nejmara.

- Mi smo uradili sve što smo mogli kao klub, dobro smo se potrudili, ali nismo uspeli. Dali smo PSŽ-u dve odlične ponude, jednu sa samo novcem i drugu sa uključenom razmenom igrača, ali oni su odoleli. Naš je utisak da oni nisu bili zainteresovani za dogovor - istakao je Oskar Grau.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading