Savo pred gostovanje Javoru: Promene u timu neophodne, ne putuje jedan od najboljih!

Autor:

Sport

24.09.2019

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobeda u večitom derbiju ima specifičnu težinu, za nju se živi i od nje se živi, ali na tabeli, na koncu, vredi samo tri boda. Isto koliko bi doneo Partizanu i trijumf u sredu protiv Javora u Ivanjici (17.00). Crno-beli idu na gostovanje, u odloženoj utakmici drugog kola, sa namerom da pobedom „pečatiraju“ bodove iz derbija, da naprave niz bez kojeg nema trke za titulu.

RepublikaFoto: Starsport
Savo Milošević

Trener Partizana Savo Milošević zna da njegov tim čeka baš neprijatan raspored, jer odmah posle Ivanjice ide gostovanje u Nišu, pa onda i daleki put u Astanu, u drugom kolu Lige Evrope.

Zato je Parnom valjku svaki čovek potreban, svaki raspoloživi igrač mogao bi da dočeka svoju priliku. Evo, već za Ivanjicu Milošević je najavio prošarani sastav.

- Nemamo mnogo problema sa povredama, samo sitne. Odlučili smo da rotiramo nekoliko igrača, tako da u će u Ivanjici biti novih u prvih 11. Na promene smo prisiljeni usled velikog broja utakmica, nadam se da to neće uticati na to šta bi trebalo da uradimo. Čeka nas težak meč, Javor je tradicionalno neugodan protivnik za nas, ali i za sve ekipe u Ivanjici, jer je teren manjih razmera. Izuzetno poštujem kolegu Bondžulića, gledao sam Javor ove sezone uživo, sposoban je da svakom napravi problem, ako mu se to dozvoli - rekao je Milošević.

Kao što se očekivalo, na megdan Javoru neće izaći Bibras Natho, koji se povredio na večitom derbiju.
„Natho ne putuje. Za ostale ćemo videti. Nije veliki problem sa Izraelcem. Nezgodno je što imamo veliki broj utakmica, ali sam i ranije najavio da će biti dosta rotacija. Prosto je nemoguće izbeći sitne povrede“.

Pošto na terenu neće biti Natha, igrom Partizana će dirigovati junak sa 161. derbija – Suma. Blistao je od sreće crno-beli vezista posle pobede nad Zvezdom, najavio je i da će u narednom periodu biti mnogo bolji, da „natera“ sve da zaborave njegove slabe partije od pre dve godine. A, u njegovoj „rehabilitaciji“ trener Milošević je imao ključnu ulogu.

RepublikaFoto: Starsport
Sejduba Suma

- Izbegavam da pričam o svojim zaslugama, ne samo kad je reč o Sumi, nego generalno. To je nezahvalno. Najbitnije je da se Suma oseća delom ekipe, spreman je da odgovori zadacima, a da nije tako, sigurno ne bismo mogli da nađemo zajednički jezik. Rekao sam da ću ocenjivati i odlučivati samo na osnovu onog što vidim na terenu. Ono što radi Suma je apsolutno njegova zasluga. Od prvog dana je pokazao da želi da igra, da ima volju da se stavi na raspolaganje celom stručnom štabu i ekipi. Moje odluke proizilaze iz tih stvari. Ne važe samo za Sumu, već za svakog igrača. Ko će biti u 18, a ko u startnih 11 zavisi u najvećoj meri samo od igrača. Ja sam tu samo kao korektor da odlučim na osnovu prikaza na terenu - nastavio je trener Partizana.

Od tih novih igrača u timu za Javor Milošević očekuje da makar po volji i zalaganju budu na nivou ekipe sa derbija.

- Bila je velika potrošnja. Trudili smo se da na fizičkom planu što bolje spremimo ekipu baš zbog ovakvih situacija, kako bismo imali energiju za svaku utakmicu. Isto tako, nadamo se da će „novi“ starteri doneti neophodnu energiju za gostovanje Javoru - kazao je strateg crno-belih.

Bura oko derbija se, tradicionalno, još ne stišava, iako su od utakmice prošla dva dana. Iz Zvezde fokus bacaju na, po njima, sporni trenutak.

- Nisam komentarisao suđenje otkako sam u martu došao ovde. Nijednom. Bilo je dosta stvari koje su, možda, bile i na našu štetu. Nikad ih nisam komentarisao. Mislim da svi moramo da se naučimo da prepustimo odgovornost onima koji su za to zaduženi. Isključivo ću gledati svoj posao. Nemam problem da budem samokritičan kad je moj posao u pitanju. Trudiću se i ubuduće da fokus bude na onome što ja radim i za šta sam odgovoran. Sve drugo, imaju ljudi koji ocenjuju i presuđuju - istakao je on.

RepublikaFoto: Starsport
Savo Milošević

Kuriozitet utakmice u Ivanjici je što će na drugoj strani terena, u sastavu Javora, biti sin Sava Miloševića, Nikola.

- To je zanimljivo svima. Ne bih voleo da se stavlja preterano akcenat na tu temu. On ima svoj put, ja sam ovde šest meseci i imam svoj pakao, ali dobro... Sigurno je zanimljivo - zaključio je Savo Milošević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading