Milošević: O derbiju, utakmici protiv sina, Ligi Evrope...

Autor:

Sport

27.09.2019

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savo Milošević je zbog dobrih rezultata Partizana ovih dana pod lupom javnosti, a on je na gostovanju RTS-u pričao o nedavnim događajima.

RepublikaFoto: Starsport
Zadovoljan je posle nedavnih uspeha svog tima

– Nedavni uspesi bili su samo jedni od dobro odrađenog posla. Imali smo težak meč i protiv Malatije, ali smo izašli kao pobednici. Svima je poznato koliko je bio bitan rezultat i plasman u Evropu za Partizan, takmičarski i finansijski. Plan je bio plan da se uđe u Ligu Evrope i to smo uspeli, dolaze nove stvari, rastu apetiti ali i izazovi, za sada smo zadovoljni, rekao je Milošević u Jutarnjem programu RTS-a.

On je svestan da je bilo mnogo sumnje u ovaj tim Partizana, ali su njegovi prvotimci uspeli da zapuše usta kritičarima.

– Mnogi ljudi, čak i bliski meni su bili skeptični po pitanju budućnosti Partizana i moje budućnosti u klubu, ali ja i moji stručni štab smo iskoristili vreme, napravili analizu problema, do juna napravili ‘seču’ ili plan da vidimo na koga možemo da računamo, na koga ne. To je trajalo dva meseca prelaznog roka, da dovedemo igrače za koje smo smatrali da donose kvalitet, sada se vidi da su stranci koje smo doveli dosta pomogli ekipi. Usput je ideja bila da stvaramo atmosferu, igrači moraju biti mentalno i fizički spremni. Sve to je neophodno da biste mogli iole da imate dobre rezultate, da bismo mogli da igramo dobro u kontinuitetu bitne su sve stvari. Ni ja, ni ekipa se ne zadovoljava ovim što je postignuto, to je arhivirano i daleka istorija, okrećemo se onome što dolazi, dodao je strateg crno-belih.

Sada slede dueli sa Astanom i Mančester junajtedom u Ligi Evrope, gde bi Partizan mogao da odredi svoju sudbinu u Evropi.

– Pre utakmica u Evropi imamo izazov u Nišu. Nakon toga nas očekuje teško gostovanje u Astani. To je jako nezgodna ekipa, pogotovo na svom stadionu, dosta se putuje avionom, velika vremenska razlika, sve to dodatno otežava situaciju, ali ako odigramo dobro kao poput Alkmara, možemo da se nadamo. Što se tiče Mančestera to je prilika da uživamo, nema često prilika da se igra protiv vrhunskih ekipa, varljiva je ta njihova forma, ali to su ekipe koje koštaju stotine miliona i koje imaju kvalitet. Kada igramo kući i mi smo jako nezgodni, a to je i dobra prilika da uživamo i da vidimo gde smo. Kada sam postao trener bio mi je cilj da približimo klub modernim evropskim tokovima, sada svi vide da se nešto dešava i da smo na tom putu. Ova ekipa može mnogo više i Mančester je prilika da to i pokažemo, izjavio je Milošević.

Naravno da je bilo reči i o perfektnoj igri Partizana u derbiju.

– Imali smo dobar derbi, dobru posetu, jak ritam meča, obe ekipe bile su motivisane, uspeli smo na našem terenu da delujemo dobro, iskoristili tu prednost, podršku navijača i pozitivnu energiju. Kada se sve to skupilo, dobili smo meč koji nikada nije lak, ali koji donosi mnogo, ne samo u bodovnom smislu, već težinu i nešto što dolazi, moja ekipa sada ima za nijansu veće samopouzdanje i svi ovi izazovi koji nas čekaju u skorijoj budućnosti moći ćemo u boljoj atmosferi da se za njih pripremimo. Prezadovoljan sam šta je urađeno u derbiju, rezultatski i igrom, istakao je trener crno-belih.

Njegov sin Nikola nastupa za Javor, a Partizan je u prethodnom kolu Superlige igrao upravo protiv Ivanjičana.

– Ne znam da li je i to nezahvalno, ali je jako čudno. Pomešana su osećanja, ali sva pozitivna. Ne mogu da definišem osećaj, osim da kao svaki roditelj budem ponosan na početak i na nešto veliko vezano za dete. Rekao sam i pre meča da nije dobro da se priča o tome, pre svega zbog Nikole koji tek pravi put i karijeru. Najbolje će biti da on priča na terenu, a ja ću se truditi da što manje pričam van njega, zaključio je uz osmeh Milošević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading