Kolarov: Nismo još mrtvi, zaslužujemo plasman na EP!

Autor: Mediji

Sport

07.10.2019

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Kolarov, kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, rekao je da misli da nacionalni tim zaslužuje da se plasira na Evropsko prvenstvo.

RepublikaFoto: Dragan Kadić
Aleksandar Kolarov

- Nismo još matematički mrtvi u kvalifikacijama, ali će biti jako teško. Tu je i baraž, na papiru smo bolji od Norveške, ali nezahvalno je govoriti jer je daleko, ima još do toga. Mislim da zaslužujemo i nadam se da ćemo otići na Evropsko prvenstvo - rekao je Kolarov novinarima posle okupljanja reprezentacije u Staroj Pazovi.

Srbija ima male šanse da kroz kvalifikacije prodje na Evropsko prvenstvo, ali u martu sledi plej-of Lige nacija, gde trijumf donosi plasman.

Poraz od Portugala u septembru je mnogo toga rešio, a Kolarov je naveo da veruje da je srpski tim u tom duelu osetio da ima kvalitet.

- Ko se razume u materiju može da vidi da smo imali grešaka protiv Portugala, ali i da smo, po mom mišljenju, dosta zadataka izvršili i moglo je da ide drugim tokom da nismo primili gol u poslednjih par minuta prvog poluvremena. Osetili smo da imamo kvalitet i da možemo da pružimo ono što se od nas očekuje - kazao je Kolarov.

On je dodao da ne zna prave razloge za neuspehe nacionalnog tima u prehodnih nekoliko kvalifikacija za kontinentalne šampionate.

- Naročito u evropskim kvalifikacijama smo posle dve-tri utakmice ispadali iz realnih šansi za plasman. Da znam prave razloge, ne znam, to je za dublju analizu. Godinama sam tu i garantujem da htenje i zalaganje nisu falili. Fudbalski su razlozi, nismo bili na potrebnom nivou u nekim utakmicama, na terenu nismo bili na nivou, to je jedino merilo - rekao je Kolarov.

Srbija će u četvrtak igrati prijateljsku utakmicu protiv Paragvaja, a potom joj u ponedeljak sledi i kvalifikaciona sa Litvanijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading