Đurić: Priština udarila na temelje evropskog i svetskog sporta!

Autor:

Sport

09.10.2019

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle zabrane fudbalskog meča između Trepče i Crvene zvezde, koji je danas trebalo da bude odigran u Zvečanu, Priština mora da naglavačke leti iz Uefe i Fife, gde joj nikada i nije bilo mesto, navodi se u saopštenju koje je potpisao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Marko Đurić

- Ovo je još jedan dokaz nastojanja Prištine da se Srbija na svaki, pa i na simboličan način, istisne sa Kosova i Metohije, iako je utakmica za cilj imala promociju sporta, a ne bilo kakvu političku poruku -  navodi se u saopštenju.


Đurić je istakao da smo u proteklom periodu Priština samovoljno i protivpravnim odlukama koje su u suprotnosti „sa svim sporazumima o slobodi kretanja i savremenim civilizacijskim vrednostima“ do sada zabranjivala ulazak političkim zvaničnicima Srbije.

- Ovo nije ni prvi put da se sportistima onemogućuje dolazak u našu južnu pokrajinu - navodi Đurić.

- Nastojanjem da instaliraju gvozdenu zavesu između centralne Srbije i naše južne pokrajine Priština bira put samoizolacije, kao što su Albanci to činili toliko puta u istoriji, ali srpski narod se ne opasuje zidovima i želi da egzistira u otvorenom društvu, onako kako se u savremenoj Evropi danas živi - ističe se u saopštenju i podseća da je utakmica između domaćina Trepče iz Zvečana i beogradske Crvene zvezde trebalo da bude odigrana u skladu sa propozicijama Uefe i Fife, tako da je Priština danas „ovim agresivnim političkim aktom udarila i na temelje evropskog i svetskog sporta i vrednosti mira i saradnje koje on promoviše“.


U saopštenju se naglašava da će „o ovom anticivilizacijskom i antievropskom potezu Prištine“ biti obaveštene sve nadležne međunarodne instance, „kako bi čitava međunarodna zajednica još jednom imala priliku da vidi da je samoproglašeno Kosovo crna tačka i ostrvo neuređenosti i haosa na evropskoj mapi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading