Nepoznati detalji: Pike je tokom leta hteo da kupi jedan veliki klub, ali...

Autor:

Sport

10.10.2019

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako prenose engleski mediji, štoper Barselone Đerar Pike je zajedno sa Kosmos grupom, čiji je i član, tokom leta pokušao da kupi fudbalski klub Nots Kaunti. Naime, obavljeni su i razgovori između Kosmos grupe i bivšeg vlasnika kluba Alana Hardija još u julu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đerar Pike

Pikeova ideja je bila da investira u fudbalsku školu kluba, želeo je da u Engleskoj napravi nešto poput Barselonine "La Masije", ali je na kraju klub pao u ruke danskoj braći Aleksanderu i Kristoferu Ridcu, koji su Nots Kaunti od Hardija otkupili 26. jula.

Naime, bivši vlasnik je morao brzo da reaguje zbog neplaćenih poreza, te se Pikeu nije ispunila želja.

Kosmos grupu je Pike osnovao zajedno sa Hirošijem Mikitainijem, osnivačem kompanije "Rakuten", koja je sponzor FK Barselona, a među investitorima u grupi su i Lionel Mesi, kao i američki milijarder Leri Elison.


Zajedno su uložili velike svote novca u tenis, potpisali su 25-godišnji ugovor sa Međunarodnom teniskom federacijom sa idejom da ožive Dejvis kup.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đerar Pike

Imaju velika interesovanja i na polju fudbala, ali im ipak nije pošlo za rukom da kupe najstariji fudbalski klub na svetu, osnovan 1862. godine.


Nots Kaunti se trenutno takmiči u petom rangu takmičenja u Engleskoj i  zauzima sedmo mesto na tabeli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading