Tumba precrtao Jovića lažova!

Autor:

Sport

14.10.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije večeras u Viljnusu protiv Litvanije (20,45, Nova S) igraju svoju šestu utakmicu u B grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine i samo im pobeda donosi kakvu-takvu nadu da bi u finišu mogli do jedne od prve dve pozicije u grupi, ali taj meč već je u senci ozbiljnog skandala.

RepublikaFoto: Starsport
Ljubiša Tumbaković

Naime, španski list As, koji je dobro upoznat sa dešavanjima u Realu, donosi priču da je napadač "kraljevskog kluba" Luka Jović (21) precrtan sa spiska "orlova" za ovaj meč, kao i prijateljski sa Paragvajem (1:0) pre pet dana u Kruševcu zbog toga što je, ni manje ni više, lažirao povredu!

PUKLA TIKVA

Novine iz prestonice Španije bruje o, navodno, pravom razlogu zbog kojeg je selektor Srbije Ljubiša Tumbaković izostavio iz nacionalnog tima strelca dva gola za reprezentaciju na sedam mečeva, tokom kojih je sakupio 247 minuta.

- Izostanak Luke Jovića iz srpskog tima za mečeve protiv Paragvaja i Litvanije u oktobru nije posledica manjka minuta u dresu Reala, već je u pitanju čin kazne novog selektora. Naime, napadač je dobio poziv za septembarske utakmice protiv Portugala i Luksemburga, ali nastupio je samo u poslednja tri minuta protiv prvaka Evrope u Beogradu (2:4). Već na narednom susretu protiv Luksemburga u gostima nije ga bilo ni u protokolu jer je prijavio povredu i napustio nacionalni tim. Tumbakoviću je zasmetala činjenica da je 60 miliona evra plaćeni golgeter samo četiri dana kasnije protiv Levantea igrao sedam minuta za Madriđane u Primeri - objašnjava As detalje u vezi sa momkom rodom iz Bijeljine.

UIGRAVANJE ZA NORVEŠKU

Ipak, "orlovi" nemaju vremena za turbulencije, već moraju da razmišljaju o narednom rivalu Litvancima. Svestan je toga i Predrag Rajković, koji ne krije da će meč u Viljnusu poslužiti kao uigravanje za plej-of C divizije Lige nacija u martu.

- Odavno nismo igrali na prvenstvu Evrope, ali mislim da sada imamo veliku šansu da to učinimo kroz Ligu nacija. Siguran sam da po kvalitetu zaslužujemo mesto na velikom takmičenju. Preostale utakmice u kvalifikacijama za EP treba da nam posluže da se što bolje uigramo za mart - rekao je Rajković.

Sa "orlovima", stručnim štabom i rukovodiocima saveza put Litvanije krenuo je i Tomislav Karadžić (80), nekada prvi čovek FS Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Marka: Jović najgori napadač Reala u 21. veku

Od kada je stigao iz Ajntrahta u Real, Luka Jović još nije zatresao mrežu. List Marka analizirao je napadača i došao do zaključka da od debija za "kraljevski klub" nije postigao gol 63 uzastopna dana, a proveo je 218 minuta na terenu, što ga čini jednim od najgorih napadača Reala u 21. veku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading