Stranci iz crno-belog dresa u reprezentaciji: Dolaze u Partizan da VASKRSNU!

Autor:

Sport

17.10.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dođi u Partizan da zaigraš u svojoj reprezentaciji! Tom parolom vodilo se više srpskih fudbalera, a isti recept posrećio se i velikom broju stranaca koji su nosili ili i sada nose crno-beli dres. Poslednji u nizu je Takuma Asano (24), koji je partijama u Humskoj zaslužio poziv selektora i odmah mu se odužio golom protiv Tadžikistana (3:0) u kvalifikacijama za Mundijal 2022.

RepublikaFoto: Starsport
Takuma Asano

- Način na koji sam prihvaćen u Srbiji, poverenje trenera Save Miloševića, saigrača i publike su mi doneli poziv u reprezentaciju. Za mene je to bio veliki čin, koji je rezultirao golom - istakao je Asano, koji je samo poslednji u nizu stranaca koji su u Humskoj vaskrsli ili unapredili karijere, pa su stigli i do dresa svoje nacionalne selekcije.

Eksplozija otpisanog Sume

Da u Humskoj nije bilo poverenja u njega, pitanje šta bi danas bilo sa Sejdubom Sumom (28). Drugu šansu u Partizanu "izlečeni" ofanzivni vezista koristi na najbolji način, a za to je nagrađen i povratničkim pozivom u reprezentaciju Gvineje. Suma je za svoju zemlju do sada odigrao 30 susreta i postigao osam golova, a poslednja tri nastupa i gol na povratničkom susretu, kao i Asano, postigao je protiv Centralno Afričke Republike. Ako nastavi sa dobrim partijama u crno-belom dresu, nema sumnje da će status reprezentativca zadržati barem još neko vreme.

RepublikaFoto: Starsport
Sejduba Suma

Kamerunci debitanti

Da Partizan ne pomaže igračima samo da vaskrsnu karijeru, već i da je podignu na vrhunac, potvrdio je prošle godine Leandre Tavamba (29). Kamerunac je golovima za crno-bele početkom marta 2018. privukao pažnju selektora koji mu je uputio poziv.

RepublikaFoto: Starsport
Leandre Tavamba

Tavamba je odigrao dva meča za "lavove", ali kada je napustio Humsku, više ga nisu zvali. Debitantski poziv u Partizan je stigao i za njegovog sunarodnika Pjera Boju (35), koji je potom nastupio tri puta za Kamerun. Slično se desilo i Abubakaru Oumaruu (32), koji jeste bio u planovima selektora Kameruna i ranije, ali je pažnju na sebe ponovo skrenuo tek kao igrač Partizana.

RepublikaFoto: instagram.com/mirko.bajuk99
Abubakar Oumaru

Dijara senegalski ubica

Lamin Dijara (35) ostao je duboko urezan u srcima navijača Partizana, ali i crno-beli u njegovom jer je u tom dresu zaslužio veliko priznanje u Senegalu. Bravure sa loptom u Humskoj donele su mu debitantski poziv u reprezentaciju oktobra 2009. i od tada je Dijara dobijao 11 puta šansu, ali ju je samo jednom iskoristio na pravi način i to baš dok je bio igrač Partizana.

RepublikaFoto: youtube.com/SerbianRedBeret
Lamin Dijara

Moreira promenio zemlju

Almani Moreira (41) prošao je sve mlađe selekcije Portugala, ali je za poziv da debituje u nekoj A reprezentaciji bilo potrebno da dođe u Partizan, a onda i da promeni pasoš. Naime, on je već bio u zrelim igračkim godinama kada su ga primetili u rodnoj Gvineji Bisao, čiji je poziv prihvatio i u šest navrata bio timu u kvalifikacijama za Afrički kup nacija i Svetsko prvenstvo.

RepublikaFoto: Starsport
Almami Moreira

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading