Jedan je kandidat za Zlatnu klupu - "Miha je uz nas kad ima tempetaraturu 40 i kad je iscrpljen od terapija!"

Autor:

Sport

18.10.2019

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nagrada za najboljeg trenera Serije A trebalo bi već sada da se dodeli srpskom treneru Siniši Mihajlović smatra legendarni golgeter Marko di Vajo!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Siniša Mihajlović

Di Vajo je nakon okončanja igračke karijere postao šef skauting službe u Bolonji i iz "prve ruke" zna kako Siniša Mihajlović radi i sa kojim žarom i energijom uprkos bolesti. Zbog svega toga za Gazetu delo Sport je izjavio da bi već sada čelnici lige trebalo da mu dodele nagradu za trenera godine - Zlatnu klupu.

Njih dvojica se dobro poznaju, još iz igračkih dana. Kada je Di Vajo počinjao jedan od uzora i mentora bio mu je upravo Miha u Laciju.

Od tada su njih dvojica veliki prijatelji i u svakodnevnom su kontaktu. Di Vajo je jedan od upućenijih ljudi u trenutnu Mihinu situaciju tako da je bio dobar sagovornik Gazete delo Sport. 

RepublikaFoto: youtube.com/ torogiacomino
Marko Di Vajo

- Zaslužio je Zlatnu klupu zbog snažnog uticaja na fudbal i društvo, pečata koji je ostavio u prethodnih nekoliko meseci, ali i načina na koji se bori svakog dana. Čak i kada ima temperaturu 40, čak i kada je iscrpljen od terapija, on je uz nas. Uvek - počeo je priču Di Vajo.

Ono što radi Miha nije samo veliko za njihov klub Bolonju, čak ni za ceo fudbalski svet, već za sve ljude koji se bore sa sličnim životnim problemima, ističe Italijan.

- To što on radi je svetska klasa! Šalje veliku nadu ljudima širom sveta sa problemima koji su slični njegovim. Stvar je u tome što on ne krije ništa i potpuno otvoreno govori o svemu. Nikada ne propušta sastanke stručnog štaba, radi i preko video linka, odrađuje treninge čak i kada nije u punoj snazi ili ga lomi teret lečenja. Uvek pozove igrače, da im kaže nekoliko reči, da ih motiviše, ali mi primećujemo da ga sve to čini još jačim, što je zaista posebno. Svaka njegova reč u igračima budi veliku reakciju - ističe Di Vajo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading