(VIDEO) Podsećanje od kog će svakom Zvezdašu zaigrati srce : Ovako je Totenhem slavio u Londonu, pa "očerupan" na "Marakani"!

Autor:

Sport

21.10.2019

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U UEFA kupu pre 47 godina Crvena zvezda i Totenhem su odmerili snage! "Pevci" su dobili prvu utakmicu 2:0, a beogradski crveno-beli su slavili sa 1:0 u Beogradu, međutim pobeda je bila nedovoljna, Totenhem je prošao u četvrtfinale.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Navijači na "Marakani" 1972.

To je ujedno bio i prvi međusobni susret ova dva rivala u zvaničnim evropskim takmičenjima.

Beograđani su na putu ka pomenutom dvomeču eliminisali Lozano i Valensiju, ali su prvu utakmicu Englezi dobili sa 2:0.

Uprkos tome što crveno-beli nisu uspeli da postignu dragoceni gol u gostima, na Marakani se 13. decembra 1972. okupilo više od 70.000 gledalaca. 

Pogledajte tadašnji odmer snaga kada su za crveno-bele nastupili: Ognjen Petrović, Petar Krivokuća, Vladislav Bogićević, Miroslav Pavlović, Kiril Dojčinovski, Miodrag Novković (od 50. Dušan Nikolić), Vladimir Petrović (od 77. Zoran Filipović), Stanislav Karasi, Vojin Lazarević, Jovan Aćimović, Dragan Džajić. Ekipu je sa klupe predvodio Miljan Miljanić.

Posle skoro pola veka u najelitnije fudbalskom takmičenju gledaćemo okršaj novih generacija, mada u potpuno drugačijim uslovima i izgledima, Zvezdi za ovakav razultat treba čudo u Beogradu, a mnogi se nadaju i onom većem usred Engleske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading