"Mesi najbolji, ali Maradona za istoriju!

Autor:

Sport

25.10.2019

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni napadač iz Argentine Gabrijel Omar Batistuta je dao svoj sud o tome ko je najbolji argentinski fudbaler u istoriji. Iako Argentinci konstnanto traže naslednika Dijega Maradone, neki čak ni Lea Mesija ne vide kao igrača koji je bolji od njega.

Dijego Maradona

Gabrijel Omar Batistuta ima mišljenje da je Maradona neponovljiv iako je Leo Mesi pomerio granice što se tiče ostvarenja u svetu fudbala. Kada su ga pitali za poređenje Maradone i Mesija Batistuta se prisetio Svetskog kupa 1994. godine. 

- Protiv Grčke je Maradona bio ispred mene, predstavljao je Argentinu kao kapiten. Bio je to san. Tamo sam dao tri gola ali ih se ne sećam. Sve čega se sećam je Dijego. Po mom viđenju on je najbolji od svih. Posle svih ovih godina u kojima ne igram fudbal i sada imam takvo mišljenje - rekao je Batistuta koji je pojasnio i koje su to razlike između Mesija i Maradone. 

- Maradona je bio bolji u mnogim stvarima. Tehnički Mesi je možda bolji, možda i nema razlike. Međutim što se tiče karaktera i uticaja na igru Maradona može mnogo više da uradi od Mesija i to samo prisustvom na terenu. Za mene danas Leo jeste najbolji na svetu, ali Maradona je za istoriju. Moje mišljenje je međutim samo jedno od mnogih i ne vredi mnogo - rekao je bivši špic Fiorentine i Rome koji je na kraju ipak dodao i sledeće: 

- Možda ako pitate Mesijeve saigrače, onda će vam reći da je on najbolji. Ja sam igrao sa Maradonom, ne sa Mesijem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading