"Džaki nema povratka, duguje dosta navijačima Arsenala"

Autor:

Sport

28.10.2019

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji strelac u istoriji Premijer lige Alan Širer u svojoj kolumni za "San" prokomentarisao je kontroverznu reakciju kapitena Arsenala Granita Džake.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Granit Džaka

Navijači su zviždali Džaki po izlasku sa terena u meču sa Kristal Palasom (2:2), što je švajcarskog veznjaka albanskog porekla dodatno iznerviralo.

Prvo je provocirao navijače raznim gestovima, potom bacio kapitensku traku i skinuo dres, a zatim odbio da se rukuje sa menadžerom Unaj Emerijem.

Širer je rekao da bi Džaka trebalo što pre da se izvini, "dok ne bude bilo kasno".

- Ne znam kako Džaka misli da se vrati nakon ovoga. Niko ne očekuje od Džake da bude zadovoljan kada mu navijači zvižde, ali kapiten jednostavno ne sme reagovati onako. Za njega nema povratka ukoliko se ne izvini - rekao je Širer.

- Kada navijači ovako reaguju, znači da nisu zadovoljni. Šta god vi mislili o njima, oni imaju pravo na to, pošto plaćaju kartu. Sviđalo nam se to ili nije, oni imaju pravo na mišljenje.

Trener Arsenala rekao je da je Džakina reakcija bila pogrešna.

- Džaka nije u pravu. Sada smo se smirili i razgovaraćemo o tome. Njegova reakcija bila je pogrešna. Svi smo mi ovde zbog navijača. Moramo ih poštovati kada nam zvižde isto onoliko i kada nam aplaudiraju - rekao je Emeri.

Ovu situaciju prokomentarisao je i legendarni golgeter "tobdžija" Jan Rajt.

- Govorimo o navijačima koji su gledali mnogo dobrih utakmica Granita Džake za ove tri godine i prema njima se tako ne postupa. Trebalo bi da se izvini, ovako se kapiten ne ponaša. Navijači su bili strpljivi prema njemu i duguje im mnogo više od toga - rekao je Rajt.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading