Jović otvorio dušu posle prvenca: Bili su surovi prema meni, da nisam imao podršku saigrača...

Autor: Večernje novosti

Sport

01.11.2019

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski napadač Luka Jović konačno je upisao prvenac u dresu Real Madrida u meču 11. kola La Lige protiv Leganesa! Srbin je bio pod velikim pritiskom tamošnje javnosti i konstantno pod imperativom da postigne gol.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Proslava Jovićevog prvenca

Mladi fudbaler je bio u fokusu javnosti od trenutka kada je potpisao ugovor sa "kraljevskim" klubom, a kako je vreme prolazilo sve više je bilo kritičara koji su tvrdili da Srbinu nije mesto na Santijago Bernabeu.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde, Benfike i Ajntrahta je ćutao, vredno radio i čekao da se konačno upiše u strelce. U međuvremenu je imao veliku podršku trenera Zinedina Zidana i saigrača, što mu je, priznaje, mnogo značilo.

- Osetio sam olakšanje, skinuo veliki teret s leđa. Ovo je bio težak period za mene, za moju karijeru. Iako nikad nisam sumnjao u svoj kvalitet, kao što nisu ni ljudi bliski meni, saigrači, trener, javnost je bila surova i nije bilo prijatno čitati te napise. Nadam se da će početi više da veruju u mene- rekao je Jović za "Novosti".

- Uvek mi je trener pričao da veruje u mene i da će gol doći kad bude bilo vreme za njega. I evo, došao je, na zadovoljstvo svih nas- rekao je srpski napadač.

Jović naglašava da je cela ekipa priželjkivala prvenac, što se uostalom i videlo posle pogotka u nadoknadi vremena u pobedi protiv Leganesa 5:0.

- Bilo je toliko šansi, poništenih golova... Moj pogodak doživeli smo kao zajednički uspeh. Presrećan sam zbog njihove podrške, zaista smo ujedinjeni, svima je važno samo jedno - pobeda Reala- rekao je Jović.

Srbonu je protiv Leganesa drugi put u sezoni, uz asistenciju VAR, poništen gol.

- To čak nisu bili veliki ofsajdi i verovatno da nije postojao VAR, golovi ne bi ni bili poništeni. Stigao je i taj gol... Nadam se prvi od mnogih. Nema veće sreće nego kad vidim da je publika zadovoljna mojom igrom i da im se sviđa to što radim na terenu. Bio je zaista poseban trenutak, pogotovo što su sumnjali u mene- istakao je Jović za "Novosti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading