Nove promene u španskom fudbalu: Mogući El Klasiko u Saudijskoj Arabiji!

Autor:

Sport

08.11.2019

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U decembru će, drugu godinu zaredom, Superkup Italije biti odigran u Saudijskoj Arabiji, a u januaru će na istom mestu biti igrani i mečevi Superkupa Španije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa prethodnog El Klasika

Fudbalski savez Španije objavio je da će žreb za Superkup Španije biti održan u ponedeljak (11. novembar) u 16 časova.

Četiri ekipe takmičiće se u Superkupu po sistemu fajnal - fora - dva polufinala i finale. U Superkupu učestvuju Barselona kao šampion, Valensija kao osvajač Kupa kralja, Atletiko Madrid i Real Madrid kao drugoplasirana i trećeplasirana ekipa u La Ligi.

Žreb će biti obavljen bez ikakvih ograničenja, što znači da nema nikakvog pravila ko sa kim ne može da igra u polufinalu.

Superkup će biti odigran u Saudijskoj Arabiji. Polufinala će biti odigrana 8. i 9. januara 2020, a finale je zakazano za 12. januar.

Fudbalski savez Španije pregovara sa Saudijskom Arabijom kako bi Superkup u toj zemlji bio održavan narednih šest godina što bi savezu donelo oko 180 miliona evra, oko 30 miliona po sezoni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading