Srbija gubi korak: Preskočili nas Hrvati i Škoti, zbog poraza Zvezde Partizana ostajemo bez mesta u eliti!

Autor:

Sport

08.11.2019

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedna evropska runda i dupli poraz domaćeg fudbala. Kao pre dve nedelje, Crvena zvezda i Partizan doživeli su neuspehe protiv Totenhema (0:4) i Mančester junajteda (0:3), što je dovelo do pada Srbije za dve pozicije na UEFA rang listi nacionalnih šampionata.

RepublikaFoto: Starsport
Zvezda - Totenhem

"Večiti" rivali više od mesec dana nisu ništa ubacili u "zajedničku kasu", srpski koeficijent sada već podugo stagnira (24,750), pa hteli mi to da priznamo ili ne šanse su nam sve manje u žestokoj borbi za tu famoznu 15. poziciju koja će u sezoni 2021/22 doneti dva mesta u Ligi šampiona. 

Podsetimo, od leta 2021. kreće i treće evropsko takmičenje pod nazivom UEFA konferens liga, ili Konferencijska liga (Liga Evrope 2), slede i nemale reforme kada je u pitanju Liga Evrope (nacije ispod 15. mesta neće imati predstavnika u tom takmičenju, osim eliminisanog iz Lige šampiona), tako da je od izuzetnog značaja dospeti u društvo TOP 15, kako bismo zadržali dobre pozicije u toj raspodeli snagakoja neminovno čeka evropski klupski fudbal. Nažalost, posle odličnih trendova tokom septembra i početkom oktobra (pobeda Zvezde nad Olimpijakosom, remi Partizana sa Alkmarom i trijumf u Kazahstanu) očito je po sredini kriza rezultata. 

Foto: Uefa.com/Printscreen
Trenutna rang lista

Sve to dovelo je do toga da nas u sredu uveče preskoče prvo Hrvati (zahvaljujući bodu Dinama protiv Šahtjora), odnosno da sinoć isto učine i Škoti. Srbija trenutno drži 19. poziciju, međutim s ozbiljnom tendencijom novog pada...

Podsećanja radi, u najužem krugu favorita za 15. mestu, pored Srbije, nalaze se Kiprani, Grci, Škoti, Hrvati i Švajcarci.

I upravo je sinoć došlo do smene na poziciji 15. Usled novog poraza Olimpijakosa u Minhenu i trijumfa APOEL-a nad Karabagom (posle preokreta, golom u 88. minutu), Kiprani trenutno imaju dva mesta u Ligi šampiona u džepu (od sezone 2021/22), međutim apsolutni pobednici 4. runde u Ligi Evrope jesu Škoti. Uoči ovog kola oni su bili 19, a sada su 16! Sve zahvaljujući velikim pobedama Seltika i Rendžersa. Policajci su na svom stadionu pobediliPorto (2:0), dok je njihov najveći rival napravio iznenađenje i posle veleobrta, golom u 95. minutu, slomio Lacio u Rimu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading