Veliko iznenađenje: Nakon istraživanja, OVAJ KLUB je dao najviše reprezentativaca Engleske kroz istoriju!

Autor:

Sport

13.11.2019

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nedelji u kojoj nacionalni timovi preuzimaju glavne uloge od klubova širom fudbalskih meridijana i teme u inostranim medijima sve su češće posvećene reprezentativnom fudbalu. Ugledni Gardijan tako ima običaj da na svakih četiri-pet godina napravi presek i sračuna koliko je koji klub u Engleskoj, ali i na svetu, dao igrača za državnim tim Albiona. Dakle, ne koliko ih je proizveo (u svojoj školi), već koliko je ukupno igrača iz nekog kluba pozvano da ponese dres reprezentacije Engleske.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbalska reprezentacija Engleske

Do pre nekoliko godina u ovoj kategoriji prvo mesto delili su Totenhem i Aston Vila, a prema novim listama Pevci su se izdvojili na vrhu sa 78 reprezentativaca u istoriji kluba, dok je Liverpul sustigao Aston Vilu, pa sada ta dva kluba dele drugu poziciju, sa po 74 različita igrača s pozivima u državni tim. 

Everton je, zanimljivo, ispred Mančester junajteda i Arsenala, dok se Mančester siti poslednjih godina ozbiljno probio i trenutno ima 49 igrača koji su kroz istoriju oblačili dres Engleske, koliko i Čelsi.

Od inostranih klubova najviše reprezentativaca za Albion dali su Real Madrid i Milan - po četiri.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading