Tadić poručio jasno i glasno pred Ukrajinu: Ako hoćemo da budemo ozbiljna ekipa moramo da se zajedno branimo i napadamo...

Autor:

Sport

16.11.2019

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fudbaler Dušan Tadić rekao je da reprezentacija oseća veliku odgovornost zbog debakla od Ukrajine i da će pokušati da se "koliko-toliko" revanšira. As Ajaksa je rekao jasno i glasno da ako ova generacija želi da napravi veći uspeh mora da zaigra bez oscilacija u kontinuitetu.

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Tadić

- To je jedan od težih poraza koje smo imali. Svi koji smo igrali osećamo dozu odgovornosti za to što se desilo. Ukrajina je bila mnogo bolja u toj utakmici, dominirala je... Da se ne vraćam na to, znate najbolje zašto smo izgubili. Sada ćemo pokušati da im se koliko toliko revanširamo- rekao je Tadić novinarima u Staroj Pazovi.

Reprezentacija Srbije je u Ukrajini doživela debakl porazom 5:0 u prvom delu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nacionalnom timu Srbije je potrebna pobeda uz kiks Portugala u Luksemburgu da bi se plasirala na kontinentalni šampionat. U suprotnom, ostaje baraž Lige nacija.

- Ukrajina me nije iznenadila jer smo znali da imaju veliki kvalitet i potencijal. Očekivali smo da ćemo biti među prve dve ekipe. Nada i dalje postoji. Biće jako teško. Prvo treba da odradimo što je do nas, a to je da pobedimo Ukrajinu- rekao je Tadić.

RepublikaFoto: Starsport

Fudbaler Ajaksa je bio veoma nezadovoljan posle poslednje utakmice srpskog tima, koji je u četvrtak sa 3:2 pobedio Luksemburg.

- Jasno i glasno sam rekao šta sam mislio. Bilo je dobrih stvari u prvom poluvremenu. Zabolelo me je što se nismo dovoljno zalagali u drugom jer nam se to dešava već par godina unazad. Dugo sam ovde i to mi smeta. Jednostavno, moderan fudbal je takav da mora uvek da se poštuju zadaci, bez opuštanja, bez obzira na rezultat. Imamo dovoljno iskustva i ne treba to da nam se dešava. Mi kao igrači imamo najveću odgovornost jer moramo uvek da pružamo maksimum- naveo je Tadić.

Po njegovim rečima, Srbija ne bi trebalo da ima previše oscilacija ako hoće da bude ozbiljna ekipa.

- Ako hoćemo da budemo ozbiljna ekipa, ne bi trebalo da imamo previše oscilacija u igri. To je krucijalno. Imamo fantastične momente, na momente izgledamo jako dobro, ali ima i nekih gde je pad koncentracije ili ne znam ni ja šta više. Moramo da budemo konstantnija ekipa, da se zajedno branimo i zajedno napadamo- rekao je Tadić.

Dušan Tadić je izrazio nadu da će što više ljudi doći na stadion "Rajko Mitić" da gleda utakmicu protiv Ukrajine i apelovao je na navijače da se ponašaju tako da ne bude novog razloga da UEFA kazni srpski nacionalni tim.

Srbija će u nedelju od 15.00 na stadionu "Rajko Mitić" igrati protiv Ukrajine u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading