Derbi Londona pripao Totenhemu: Pet golova na debiju Žozea Murinja i tri boda za "pevce!"

Autor:

Sport

23.11.2019

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Totenhema pobedili su Vest Hem junajted na gostovanju sa 3:2 na debiju novog menadžera Žozea Murinja. Iako su "pevci" vodili sa 3:0 u poslednjih nekoliko minuta na Olimpijskom stadionu je bilo gusto, pa je utakmica završena sa pet golova i nadoknadom vremena od šest minuta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pobeda Totenhema u derbiju Londona

Dobar početak karijere portugalskom strategu u trećem engleskom klubu priredili su strelci Hjeon Min Son, Lukas Mura i Hari Kejn.

Spursi su londonski derbi u okviru 13. kola Premijer lige rešili u razdoblju od 36. do 49. minuta.

Posle ne tako sadržajne predstave u prvih pola sata igre, gosti su poveli golom Sona, posle odlične asistencije Delea Alija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo se vratio u Premijer ligu i odmah slavio na debiju

Aliju pripadaju zasluge i za drugi pogodak Spursa u 43. minutu.

Engleski reprezentativac je sjajno spasao loptu na aut liniji i sa trave proigrao Sona, a ovaj je posle trka po levoj strani uposlio Muru na drugoj stativi - egzekucija je bila laka.

Sve dileme oko pobednika rešene su u uvodnom delu drugog poluvremena, kad je Orijeov centaršut pogodio direktno u glavu Harija Kejna, kojem nije bilo teško da glavom sprovede loptu u mrežu.

U nastavku je Totenhem prepustio inicijativu Čekićarima i bez mnogo problema osujećivao svaki njihov napad, ne računajući završnih dvadesetak minuta igre u kojem je došlo do pada koncentracije gostiju.

To je tim Maurisija Pelegrinija iskoristio i najpre u 73. minutu preko rezerviste Majkla Antonija smanjio na 3:1, a potom u 90+6. postigao još jedan gol zahvaljujući Anđelu Ogboni.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading