Generalni direktor crveno-belih priznao Hrvatima: Zbog očevog pijanstva sam dobio ime Zvezdan!

Autor:

Sport

25.11.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezdan Terzić (53) jedan je od ključnih tvoraca najvećih uspeha Crvene zvezde poslednjih godina. Međutim, njegova životna sudbina od samog rođenja bila je vezana za crveno-bele, zahvaljujući kojima je i ime dobio.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Zvezdan Terzić

- Roditelji su mi po Zvezdi i dali ime jer su bili zvezdaši. Majka me je rodila neplanirano, otac je odmah otišao u kafanu gde su svi bili zvezdaši. Napili su se i rekli: "Neka bude Zvezdan." I u školi sam bio poznat kao fanatik za crveno-belima. Ali ni sanjao nisam da ću biti igrač, a kamoli prvi čovek kluba - istakao je generalni direktor kluba sa Marakane za hrvatski Večernji list.

Kako je rastao u rodnom Vrbasu, Terzićev idol je bio Dragan Džajić, a na Marakanu je prvi put došao 1978. Tada nije mislio da za njega nema većeg vrhunca. Danas sa Džajom usko sarađuje u Ljutice Bogdana, a veliku pomoć ima i od države, koja je prepoznala Zvezdu kao veliki srpski klub i pomogla joj, sa sadašnjim predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu.

- Vučića poznajem dugo, još iz vremena kad sam bio predsednik Fudbalskog saveza Srbije, pa i pre jer je veliki zaljubljenik u fudbal i sport. Pozvao me je 2013. i rekao: "Terza, moraš preuzeti ili savez ili Zvezdu." Godinu posle pozvao me je kući i rekao mi: "Moraš preuzeti Zvezdu, to se sve raspalo." Tri sile društva bile su protiv nje. Tajkuni su imali interes da Zvezda ne bude velika i da je lakše kupe. Zbog položaja jer je tih 17 hektara u njenom vlasništvu najbolje i najskuplje zemljište u Beogradu. Drugi interes bio je državni. Na svim su važnim pozicijama bili partizanovci. Moć severne tribine i "Delija" prevazilazi sportsko navijanje. Oni imaju ozbiljnu društvenu, političku i socijalnu snagu. Tadašnjem vrhu države odgovarala je slaba Zvezda da minimaliziraju i njihov uticaj. I treće, FSS je bio jako blizak Partizanu jer je Tomislav Karadžić došao na mesto predsednika saveza direktno iz Partizana, gde ga je nasledio njegov prvi pomoćnik. I naravno da su tada Partizan i savez bili jedno - dodao je Terzić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading