Mihajlović i Tadić dobili Zlatne lopte FSS!

Autor:

Sport

26.11.2019

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski savez Srbije objavio je svoj izbor za najboljeg igrača i najboljeg trenera Srbije u 2019. godine. Dobitnici nagrada su Dušan Tadić i Siniša Mihajlović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ne zna se da li je bio bolji u dresu reprezentacije ili igrajući za Ajaks

Tadić je kao kapiten Ajaksa vodio svoj tim do titule u Holandiji, ali što je još bitnije došao je sa “kopljanicima” do polufinala Lige šampiona, u kojem je tesno poražen od strane Totenhema.

U Holandiji je zapravo došao do triple krune, jer je njegov tim uzeo i kup, te Super kup poznatiji kao trofej Johana Krojfa.

Najbolji trener u Srbiji u 2019. godini je šef struke Bolonje Siniša Mihajlović. On je preporodio italijanski tim svojim dolaskom na klupu i uspeo da ga spase i ostavi u Seriji A.

- Jedan od retkih stručnjaka koji već godinama radi s uspehom u Seriji A, a da nije Italijan, ovoga puta nemoguće je učinio mogućim u Bolonji. Klub koji je bio praktično u ambisu i na putu ka Seriji B, poverio je spas srpskom treneru i sačuvao status. Kolo pre kraja, sa 30 osvojenih bodova u 17 kola (više od Intera i Lacija, a samo za bod ili dva slabije od Juventusa, Napolija, Rome i Milana), pobedivši Inter i Napoli i osvojivši 10. mesto na kraju prvenstva sa višestruko slabijim i jeftinijim timom od svih gore navedenih, Mihajlović je zaslužio naklon fudbalske Italije. I dovoljno da mu Bolonja ukaže novo poverenje i poveri srce u novoj, ovoga puta najvažnijoj borbi Siniše Mihajlovića. Zbog svega navedenog Fudbalski savez Srbije nije imao dileme da pokaže poštovanje za sve ono što je Mihajlović uradio u godini na izmaku - stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading