Ajntrahtovo savršeno drugo poluvreme u Londonu, Uroš Matić vodio APOEL do pobede u Luksemburgu!

Autor:

Sport

28.11.2019

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri APOEL-a pobedili su Dudelenž na gostovanju u Luksemburgu sa 2:0 pa su tako obezbedili proleće u Ligi Evrope. Prvi gol za Kiprane postigao je srpski vezista Uroš Matić. U derbiju kola, Arsenal je na praznom Emirejtesu izgubio od Ajntrahta iz Frankfurta 2:1, iako je vodio na poluvremenu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kamada je sa dva gola bio heroj Nemaca u Londonu!

Fudbaleri kiparskog APOEL-a napravili su veliki korak ka plasmanu u narednu fazu Lige Evrope je su u gostima protiv Dudelanža slavili sa 2:0. Uroš Matić je bio heroj ove utakmice, prvo je u 12. minutu pogodio sa penala, a potom je njegov centaršut u 43. minutu iskoristio Merkis. U redovima gostiju, srpski internacionalci Vujadin Savić i Uroš Matć su odigrali svih devedeset minuta, dok Andrija Pavlović nije ulazio u igru.

U drugoj utakmici ove grupe, Sevilja je lako slavila protiv Karabaga 2:0 goloima Gila i Munasa Dabura.

Poslednje kolo grupe A donosi nam Seviljino gostovanje u Nikoziji protiv APOEL-a i domaćinstvo Karabaga ekipi Dudelanža.

GRUPA A:

DUDELANŽ - APOEL 0:2 (MATIĆ 12. I MERKIS 43.)

SEVILJA - KARABAG 2:0 ( GIL 61. I DABUR 90+2.)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Kopenhagen je minimalnim rezultatom savladao Lugano sa 1:0, a jedini strelac bio je Nikolaj Tomsen u 26. minutu susreta. U drugom meču ove grupe viđena je ludnica u Švedskoj! Dinamo Kijev je vodio na poluvremenu 2:1, domaćin je preokrenuo na 3:2, da bi ponovo ukrajinski tim stigao do izjednačenja.

Na kraju, šampion Švedske dolazi do velike pobede od 4:3 golom 37-godišnjeg kapitena Markusa Rosenberga u 90+6. minutu.

U poslednjem kolu, Kopenhagen dočekuje Malmo, dok Lugano gostuje kijevskom Dinamu.

GRUPA B:

LUGANO - KOPENHAGEN 0:1 (TOMSEN 26.)

MALME - DINAMO KIJEV 4:4 (BENGTSON 2., ROSENBERG 48. I 90+6. , RAKIP 57./ MIKOLENKO 18.,TSIGANKOV 39. I VERBIĆ 77.)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

U šesnaestinu finala iz Grupe D već otišli Sporting i LASK, koji je uspeo da na gostovanju kod Rozenborga stigne do 2:1 i kapitalituje debakl PSV-a u Lisabonu. Bruno Fernandeš je imao svoj šou na stadionu “Žoze Alvalade“ i sa dva gola i dve asistencije vodio Sporting do ubedljivih 4:0 i izvesno svoje ime upisao na silne naslovne strane engleskih medija koji ga već mesecima sele što u Mančester junajted što u Totenhem.

Baš prošle nedelje je Sportingov kapiten potpisao novi ugovor sa Lavovima, ali kako igra nema sumnje da bogati premijerligaški klubovi neće štedeti novac da ga dovedu.

RepublikaFoto: Ap photo
Bruno Fernandeš

Što se tiče PSV-a, veliko razočaranje za Filipsovce, izveo je Mark van Bomel najjače što ima, ali nije vredelo, pa je holandski velikan evropsku odiseju završio kolo pre kraja. Ne bi ni to bilo toliko strašno da ispred PSV-a nije završio LASK, uz sve dužno poštovanje klub mnogo manjeg renomea. Međutim, 0:0 protiv Austrijanaca u Ajndhovenu, pa onda sramnih 0:4 na gostovanju kod LASK-a, a danas i 2:1 izabranika Valerijana Ismaela u Rozenborgu potpisale su presudu PSV-u. 

Dominik Frizer je bio strelac pobedničkog gola za LASK, ali pamtiće se čudesan gol Tomasa Gojgingera  iz kornera za vođstvo u 20. minutu. Ne viđa se često.

GRUPA D:

ROSENBORG - LASK LINC 1:2 (JOHNSEN 45./ GOIGINGER 20. I FRISER 54.)

SPORTING LISABON - PSV 4:0 ( FERNANDEŠ 15. I 64., LUIZ FELIPE 15. I MATJU 42.)

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Za kraj ovog izveštaja i epilog Grupe E u kojoj je Seltik sa uverljivih 3:1 protiv Rena potvrdio da u nokaut fazu ide sa prvog mesta, osokoljen utiskom da bi i tamo mogao mnogima da napravi problem, posebno u Glazgovu. Drugi učesnik šesnaestine finala još se čeka, pošto je Hoakim Korea pogodio za

Lacijev minimalac protiv Kluža koji je Rimljane primakao na tri boda zaostatka za Klužom koji u poslednjem kolu dočekuje Seltik. Moraće da uzme bar bod, ako neće da se uzda u Ren, koji će ugostiti Lacijale. Njima igra samo pobeda u Francuskoj.

GRUPA E:

SELTIK - REN 3:1 (MORGAN 21. , KRISTI 45+1. I JOHNSTON 74/ HUNOU 89.)

LACIO - KLUŽ 1:0 (KOREA 24.)

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Emeri, napolje“, pisalo je na transparentima malobrojnih navijača Arsenala, ne zato što je tribina podeljena, već zato što je večeras bila – prazna! Nejasno je još da li će im želja biti uslišena, ali navijači su dobili još jedan argument da istraju u borbi protiv Unaja Emerija, pošto je Daići Kamada sa dva gola doneo Ajntrahtu preokret i pobedu od 2:1 u Londonu u petom kolu Grupe F Lige Evrpe.

Doduše, ni Ajntraht još nije siguran u nokaut fazi, pošto bi tu privilegiju mogao da mu oduzme remi sa Viktorijom Gimaraeš u poslednjem kolu, uz naravno pobedu Standarda nad Arsenalom u Liježu, a koliko je klimava situacija u engleskom klubu ni to nije tako nezamislivo.

Standardu je doduše baš Gimaraeš jedini nada, jer izvesno neće moći preko Arsenala posle 0:4 u Londonu. Čak i trouglu, Tobdžije samo matematička šansa može da odvoji od evropskog proleća, jer malo je verovatno da će u Liježu izgubiti sa četiri razlike, ma koliko da je Emerijev tim u minus fazi. Ajntraht dakle zavisi samo od sebe, pobeda protiv Portugalaca ga šalje u šesnaestinu finala, a Gimaraeš mu u Frankfurt dolazi nezainteresovan.

Pride, preokret na Emirejtsu sigurno će uliti dodatno samopouzdanje ekipi Adija Hitera za koju su i večeras – vrlo dobro – igrali Filip Kostić i od 46. minuta Mijat Gaćinović. Kamada je ipak bio prva zvezda večeri.

GRUPA F:

ARSENAL - AJNTRAHT 1:2 ( OBAMEJANG 45+1./ KAMADA 55. I 64.)

VITORIA GIMARAEŠ - STANDARD LIJEŽ 1:1 ( PEREIRA 45+1. / LESTITEN 39.)

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading