MIHA: ŽELIM DA ŽIVIM, NEĆU OPET U BOLNICU!

Autor:

Sport

30.11.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siniša Mihajlović (50) ne predaje se! Srpski trener šokirao je svet 13. juna najavom da započinje životnu borbu sa leukemijom, a pet i po meseci kasnije Miha se posle brojnih hemioterapija i transplantacije koštane srži prvi put kroz suze osvrnuo na sve kroz šta je prošao.

RepublikaFoto: printscreen
Siniša Mihajlović

- Plakao sam četiri meseca, jedva da i dalje imam suza. Emocije su me obuzele, izvinite što i sada plačem. Pronašao sam anđele čuvare, bez njih ne bih uspeo. Biću im večno zahvalan. Bio sam na Institutu "Sveta Ursula", gde sam imao hemioterapije i svojim jakim karakterom sam izgurao sve to - istakao je Siniša na konferenciji za medije u prepunoj sali.

POVRATAK FUDBALU

Mihajlović se zatim okrenuo budućnosti:

- Ne želim da se više priča o Mihajloviću, koji boluje od leukemije, već kao o treneru Bolonje. Želim da se vratim fudbalu. Ne želim da se vraćam u bolnicu. Hoću da se budim kod kuće, da razmišljam pozitivno, da ponovo osećam život, da svakog dana udahnem novi život.

Miha se zahvalio porodici na neizmernoj podršci, ali i svim zaposlenim u klinici. On je konstatovao da je bio svestan da je leukemija bolest protiv koje borba mora da se izgura do kraja jer nema nazad.

DNK BORCA

- Hvala mojoj supruzi Arijani, koja je sa mnom prolazila kroz strašan period. Moja borba je bila posvećena mojoj porodici, mojoj deci. Oni su još mladi, potreban sam im. Bio sam jak i zbog moje majke i brata, koji su u Srbiji. Nikada nisam izgubio volju da se borim, to je u mom DNK. Izlazio sam i na teren, to mi je davalo snagu iako sam imao osećaj slabosti. To su bili teški momenti. Svako jutro moram da pijem veliku količinu lekova. Imao sam problema i sa hranom, koju sam dobijao kroz venu, izgubio sam osećaj za ukus. Uvek sam bio nestrpljiv, a sada kada sam izašao, shvatio sam da je strpljenje velika vrlina - jasan je Mihajlović.

RepublikaFoto: youtube.com/Bologna Fc 1909

Doktor Kalvo: Kontrole da ne krene po zlu

O Sinišinom zdravlju prvi put je govorio doktor Mikele Kalvo, direktor hematološkog odeljenja bolnice u kojoj je Miha ležao.

- Dijagnoza je složena i njom smo se bavili najbolje što umemo. Treba biti veoma oprezan na ovom putu prema bolesti i u terapiji. Oporavak ide prema planu, ali moraćemo da vodimo računa u budućem periodu. Da redovno obavljamo kontrole kako nešto ne bi krenulo po zlu - bio je jasan doktor Kalvo.

Miha igračima: Sve činite da izbegnete trening

Mihajlovićevom obraćaju prisustvovali su i svi igrači Bolonje.

- Hvala vam svima. A vi, momci, trebalo bi da budete na terenu, ali vi sve činite da izbegnete trening - našalio se Siniša, kojem se potom obratio kapiten Blerim Džemaili:

- Nedostajao si nam mnogo, veoma smo srećni što si opet ceo dan sa nama. Znamo da nisi srećan zbog naših poslednjih partija, ali pokušaćemo to da popravimo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading