Fantastična vest za Zvezdu: Olimpijakos bez jednog od najboljih u meču odluke!

Autor:

Sport

02.12.2019

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olimpijakos će u utakmici odluke u Ligi šampiona protiv Crvene zvezde biti lišen pomoći iskusnog francuskog veziste Matjea Valbuene. Nekadašnji as Marselja i Liona povredio je mišić desne noge u derbiju sa PAOK-om, sa kojim je već imao problema u proteklom delu sezone, pa je za njega kalendarska godina najverovatnije završena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Olimpijakosa

35-godišnjak je bio strelac izjednačujućeg pogotka u nedavnom derbiju u 64. minutu, ali je zbog bola u nozi samo dva minuta kasnije zatražio izmenu, pa je Pedro Martins umesto njega na teren uveo Gereru.

Kako pišu mediji iz zemlje helena, Pedro Madrtins bi vrlo lako mogao da se prekomanduje na novu formaciju 4-4-2 koja se odlično pokazala u drugom poluvremenu derbija protiv velikog rivala iz Soluna, kada je domaćin uspeo ozbiljno da pritisne protivnika i stvori nekoliko šansi, ali do potpunog preokreta ipak nije došlo.

Muke sa povredama uslovile su da Valbuena ove sezone samo jednom bude starter u Ligi šampiona i to na otvaranju protiv Totenhema (2:2) u Pireju, kada je postigao gol i asistirao kod drugog.

U meču protiv Crvene zvezde na stadionu Rajko Mitić bio je na klupi za rezervne igrače, dok je prvi meč protiv Bajerna propustio upravo zbog povrede. U poslednja dva meča protiv Bajerna i Totenhema na terenu je proveo ukupno 35 minuta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Matju Valbuena

Francuz je bio jedan od najznačajnijih igrača Olimpijakosa u kvalifikacijama za elitno takmičenje. Protiv Plzenja, Bašakšehira i Krasnodara postigao je jedan gol i zabeležio čak pet asistencija.

U prvenstvu je propustio tri utakmice zbog problema sa povredom. Zabeležio je devet nastupa i postigao četiri gola, uz tri asistencije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading