Marsej ostao na drugom mestu: Kapitenska partija Pajea, Radonjić samo desetak minuta na terenu!

Autor:

Sport

03.12.2019

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpisao je pobedu u Tuluzu, doneo Olimpiku tri boda protiv Bresta, ali ni prvi golovi u Marselju nisu ubedili Andrea Viljas-Boasa da je Nemanji Radonjiću mesto u startnih 11 kluba sa Velodroma. Istina, nije to baš ni tako dostupno mesto kad mu je direktan konkurent za mesto u timu i prekaljeni as Dmitri Paje, koji je asistencijom i golom sa penala režirao pobedu na gostovanju kod Anžea od 2:0 i potvrdio da će Olimpik ove sezone biti ozbiljan kandidat za direktan plasman u Ligu šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Olimpika iz Marseja

Paje je prvo spojio lukavim pasom iz prekida spojio sa golom Morgana Sansona za 1:0, da bi se potom i sam upisao u listu strelaca pogotkom sa penala sviranog nakon prekršaja Romena Tomasa nad Hirokijem Sakaijem.

A Anže, koliko god da je dobar tim, uglavnom do bodova dolazi zahvaljujući čvrstoj odbrani. Posle dva primljena gola u uvodnih 45 minuta nije tu bili povratka za domaći tim.

Međutim, Viljas-Boas je svejedno čekao sve do 79. minuta pre no što je pustio Radonjića na teren, iako je utisak da bi posle dva dobra izdanja srpskom internacionalcu i te kako značilo da odigra nešto više vremena u kontinuitetu.

Umesto toga, Radonjić je na terenu proveo manje minuta nego u mečevima sa Brestom i Tuluzom, pa se čini da mu je šef struke namenio ulogu džokera.

Večeras samo 11 minuta za reprezentativca Srbije

Pride, u trenucima kad je Radonjić odmenio Pajea Olimpik je već “ubio“ utakmicu, pa nije tu bilo previše ritma ni šansi da pokaže šta zna, mada je u 86. minutu imao idealnu situaciju da posle centaršuta sa leve strane udarcem sa šest metara nastavi golgetersku seriju.

Nije nažalost dobro poklopio loptu i otišla je ona visoko preko gola, da bi u poslednjim sekundama meča umalo i upisao jednu asisntenciju, ali je njegov pas ka usamljenom saigraču bio presečen u poslednjem trenutku.

Kako bilo, Olimpik se posle pete uzastopne pobede učvrstio na drugom mestu na tabeli i čini se da navijači u Marselju posle duže vremena imaju čemu da se nadaju.

Brest je u drugom meču u terminu od 19 sati deklasirao Strazbur sa 5:0 uz het-trika Kristijana Batokija. Posebno upečatljiv bio je njegov pogodak za 3:0 i siguran beg iz opasne zone.

Sudar Bordoa i Nima dugo je bio prekinut zbog navijačkih protesta domaće publike usmerene protiv vlasnika kluba, ali je već sada jasno da će Žirondinci tu upisati tri sigurna boda.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading