Grujić i Kostić za Republiku posle srpskog derbija: O meču, Klinsmanu i Bundesligi

Autor:

Sport

08.12.2019

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Herta je gostovala Ajntrahtu u Frankfurtu, a iako je povela 2:0 na kraju je srpski derbi završen nerešenim rezultatom 2:2.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nastavio sa sjajnim igrama

Domaćin je bio bez Mijata Gaćinovića koji je bio povređen, ali su za ovaj tim nastupili Filip Kostić i Dejan Joveljić, dok je sa druge strane Marko Grujić bio jedan od naboljih igrača.

- Zadovoljan sam svojom partijom, dao sam i gol i zadovoljan sam kako teče moj razvoj u Nemačkoj. Šteta je što nismo zadržali prednost od 2:0. Ajntraht je dobra ekipa i to pokazuje iz nedelje u nedelju i u Evropi i u Nemačkoj. Pobedili su Arsenal u gostima, Bajern su dobili sa 5:1. Jednostavno, pritisli su nas u poslednjih dvadesetak minuta, mi smo se previše provukli i eto primili smo taj gol iz kornera - objašnjava Grujić za Republiku.

Sada on ima novog trenera, a osvrnuo se i na to što je dobio priliku da radi sa Jirgenom Klinsmanom.

- Iza nas je težak period. Izgubili smo pet utakmica. Jedino pozitivno je dolazak novog trenera. Čovek kao što je Jirgen Klinsman predstavlja autoritet za sve igrače. Zadovoljstvo je trenirati i raditi sa njim. Nadam se da ćemo imati više uspeha nego što je to bio slučaj u prošlosti. Imamo još tri meča pred zimsku pauzu i od januara možemo da očekujemo mnogo bolju Hertu – ispričao nam  je Grujić.

Iako je Filip Kostić bio zadovoljan svojom partijom, smatra da je njegov tim mogao do pobede.

- Zadovoljan sam svojom partijom, ali kada pogledam celokupan učinak smatram da smo zaslužili tri boda. Gubili smo 2:0, uspeli da se vratimo protiv čvrste ekipe, po ovakvom vremenu - rekao je Kostić.

Iako su navijači domaćina imali mnogo primedbi na suđenje na ovom meču, krilni fudbaler nije želeo to da komentariše previše.

- Iskreno, nije suđenje nešto mnogo uticalo na našu igru, nije nam arbitar preterano smetao. Bili smo bolji, imali više pokušaja. Pre prvog kola, kada je VAR radio, je bio kontakt. Mogao je da svira faul za nas ili da ne svira ništa. To je odluka sudije i moramo to da poštujemo - zaključio je Kostić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading