Nemački mediji: Stiže 5.000 nasilnih "delija"

Autor:

Sport

26.09.2017

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački "Bild" piše kako je u Kelnu radost zbog prve utakmice na njihovom stadionu u Evropi posle 25 godina u kojoj će dočekati Crvenu zvezdu, ali ističe kako radost može lako da bude narušena zbog najradikalnijih navijača Zvezde.

Nemci strepe zbog: Ivana Bogdanova

Oni posebno ističu Ivana Bogdanova, zvanog "Ivan Grozni", za koga kažu da je ozloglašeni neonacista i podsećaju na njegovu ulogu u sukobima u Đenovi 2010. godine na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Italije i Srbije.

Regionalni list iz Kolner Štat, dobio je i informacije iz nemačke policije da se očekuju žestoki sukobi navijača Zvezde i Kelna. Policija navodi da očekuje oko 5.000 navijača Zvezde, a od čega njih 2.700 nema kartu za meč.

Takođe se navodi i da će stadion biti rasprodat, kao i da će jake snage policije biti na stadionu - 1.000 policajaca će obezbeđivati meč, kao i 400 redara.

- Svesni smo da postoji velika opasnost za navijačke sukobe, među navijačima Zvezde se konzumira alkohol i koristi pirotehnika, dok i Keln ima nasilne navijače, a biće im pojačane emocije zbog prvog meča u Evropi na svom stadionu posle 25 godina, što znači i veću opasnost za konflikte - navodi se iz policije Kelna.

Navijači nemačkog kluba su preko interneta već počeli da se pripremaju za okršaj sa "delijama". Kako tvrdi italijanski list "Gazeta delo sport", moto oko kojeg se fanovi Kelna okupljaj je:

- Mora svima da bude prokleto jasno da naš grad nikom nećemo prepustiti bez borbe!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading