Bivši asovi Zvezde pred Olimpijakos: Neće se ponoviti grčka tragedija!

Autor:

Sport

10.12.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde u Atini će sutra uveče (21.00, RTS 1, Arena sport 1) imati priliku da pobedom ili remijem protiv Olimpijakosa u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona overe još jedno evropsko proleće. Ulog je treće mesto u B grupi, koje vodi u nokaut fazu Ligu Evrope, pošto su minhenski Bajern i Totenhem suverenim partijama već kaparisali dva mesta koja vode u osminu finala elitnog takmičenja.

RepublikaFoto: Starsport
Bitka za Ligu Evrope: Ričmond Boaći i Jasin Merija

Kad god se pomene prestonica grčke i starijim i mlađim navijačima crveno-belih, jedna od prvih asocijacija je 1971. godina i najbolniji poraz u istoriji kluba sa Marakane. Zvezdina grčka tragedija odigrala se na stadionu "Apostolas Nikolaidis".

NEFUDBALSKI USLOVI

Protivnik je u polufinalu tadašnjeg Kupa evropskih šampiona bio Panatinaikos, ljuti rival Olimpijakosa, koji je na svom terenu slavio sa 3:0 i tako neutralisao trijumf crveno-belih od 4:1 iz Beograda.

Taj meč odigran je u, blago rečeno, nefudbalskim uslovima, a svega se u razgovoru za Srpski telegraf prisetio Stanislav Karasi, koji je najpre prokomentarisao istorijsku priliku za izabranike Vladana Milojevića.

- Ovo je velika šansa da ostanemo u Evropi. Imamo prednost jer nam igra i pobeda i nerešen rezultat. Ako su pravi, naši igrači će obradovati navijače i izboriti rezultat koji nam garantuje plasman u Ligu Evrope. Neka bude kao kad sam ja dao Grcima dva gola na Karaiskakisu za plasman na Svetsko prvenstvo - rekao je Karasi i osvrnuo se na atinski pakao iz 1971:

- Naši igrači su bili drogirani. Ja nisam jeo hranu koju i oni jer sam bio bolestan. Imao sam temperaturu 38 sa devet, a bio sam najbrži i najbolji na terenu. Nama su tad podelili pred meč neke vaučere za televizore, niko se toga i ne seća jer su bili u nesvesnom stanju. Kasnije su bile priče da smo za televizore prodali utakmicu, što je nebuloza - zaključio je legendarni Karasi.

RepublikaFoto: Starsport
Stanislav Karasi

IMAJU KVALITET

Bivši napadač Zvezde Zoran Filipović smatra da ova generacija crveno-belih neće dozvoliti da bude nasamarena u Atini.

RepublikaFoto: Starsport
Zoran Filipović

- Mislim da su igrači i stručni štab, a i uprava, svesni šta ih sve čeka tamo. Atmosfera će biti naelektrisana, bez obzira na bratske odnose dva kluba. Kad smo igrali protiv Panatinaikosa, bilo je svega i svačega. Odgovara nam i nerešeno, a Zvezda ima kvalitet da parira Olimpijakosu - rekao je Filipović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading