Poslednjih 90 evropskih munuta: Milošević - pri kraju smo snage i energije, ali nam ne fali motivacija!

Autor:

Sport

11.12.2019

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan u četvrtak od 21 čas igra protiv Astane i želi na dostojanstven način da se oprosti od Lige Evrope i oduži navijačima za razočarenje koje su im priredili u Hagu. Strateg crno-belih Savo Milošević priželjkuje pobedu, a kako je rekao svi su svesni važnosti meča po pitanju UEFA koeficijenta, a ni novčana nagrada nije zanemarljiva.

RepublikaFoto: Starsport
Savo Milošević

- Očekuje nas pretposlednja utakmica u ovom delu sezone, zatvaramo učešće u Ligi Evrope, a bez obzira što nema takmčmičarski značaj, utakmica je za nas bitna. Zaista ne mogu da predvidim tok meča, iz dva razloga. Prvo, naša ekipa je već pri kraju po pitanju snage i energije, Natho ima kartone, Šćekić problema (Miletić je povređen) videćemo da li će moći da igra. Drugo, ne znamo u kom sastavu će igrati Astana, u kom su stanju gosti, jer su prvenstvo okonačali pre četiri sedmice. Zato ne možemo da predvidimo dešavanja, ali znamo da moramo da ponudimo maksimum u ovom trenutku ukoliko želimo povoljan rezultat- obrazložio je Savo Milošević.

Šef struke crno-belih nalazi se pred delikatnim zadatkom, treba inspirisati ekipu za utakmicu maltene revijalnog karaktera.

- Ne mislim da ćemo imati problem motivacije. Momci su svesni važnosti meča po pitanju UEFA koeficijenta, a ni novčana nagrada nije zanemarljiva. Bilo bi lepo završimo takmičenje sa osam bodova, što se može okarakterisati dobrim učinkom. Dosta ekipa će proći s tim brojem bodova. Mi, nažalost, nećemo. Problem je umor, fizički i mentlani, jer se preko nekih mogućnošću ne može. Uzdam se u racionalizaciju snage na terenu, malo više razmišljanja, kako bismo zadržali isti efekat, a smanjili potrošnju- rekao je strateg Partizana.

Samo tri dana posle duela sa Astanom Parni valjak putuje u Surdulicu, da okonča prvi deo sezone, pa je pitanje da li je važniji duel sa Kazahstancima ili ligaški sa Radnikom, kako bi se makar zimovalo na drugom mestu tabele Superlige.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Partizana

- Od jula, kad su počela takmičenja, još nisam doživeo u Partizanu utakmicu koja nije bila mnogo važna- rekao je Milošević.

Partizan je prodao oko 25.000 kompleta ulaznica, ali je velika dilema ko će ih sve iskoristiti.

"Ta prognoza je još komplikovanija od prognoze rezultata".

Pojasnio je na kraju Savo Milošević i kakav problem ima crnogorski reprezentativac Aleksandar Šćekić.

- Osetio je mali bol na zagrevanju na Banjici, zbog njegove visine i statike to je hronično, a dodatno zbog stanja terena u ovom dobu godine. Nije veliki problem, a ako ne bude mogao da igra svakako nećemo menjati sistem- rekao je trener crno-belih.

Da motiva ne nedostaje crno-belima potvrdio je i levi bek Slobodan Urošević.

RepublikaFoto: Todor Petković

- Očekuje nas teška utakmica. Pri kraju smo, na granicama, imamo dosta umornih igrača, ali imamo i obavezu da odigramo valjano, zabeležimo povoljan rezultat- poručio je Urošević.

Defanzivac crno-belih se nada da će od Astane njegov tim krenuti sa lečenjem te boljke da imaju velike padove u igri, koji su ih koštali bodova i u Evropi i u domaćem prvenstvu.

-  Svaka utkamica je drugačija, može da se desi nešto što nije bilo na prošlim, trudićemo se da popraivmo stvari koje su nas koštale bodova. Pričali smo, uvideli neke stvari, daćemo sve od sebe da nam se to ne ponovi. Nadam se da ćemo uspeti sledeći put, kad budemo blizu pobede, da privedemo kraju susret kako se to od nas očekuje- istakao je Urošević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading