Kostić: Srbija mora na Evropsko prvenstvo!

Autor:

Sport

16.12.2019

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije Srbija odigrala kvalifikacije za EVRO 2020. na željenom nivou, što neutralna gol-razlika 17:17 savršeno ilustruje, ali novoformirana Liga nacija nudi "orlovima" šansu da se preko doigravanja u tom takmičenju krajem marta ipak nađu u kontinentalnoj eliti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Kostić

Važan adut u igri selektora Tumbakovića biće krilo Ajntrahta Filip Kostić, koji je nakon meča Bundeslige protiv Herte, prenošenog na Eurosportu, iskazao optimizam uoči mečeva sa Norveškom 27. marta i pobednikom meča Škotska - Izrael 31. marta.

- Iako ima mnogo vremena do polufinalnog meča protiv "vikinga" u Oslu, već nam je u glavama taj duel. Najvažnije je da mi igramo dobro u svojim klubovima do tada kako bismo što spremniji dočekali taj sudbonosni mart. Neće nam biti lako ni s njima, ali ni u eventualnom finalu, posebno jer nećemo imati mnogo prostora za pripremu i treninge. Ipak, naš cilj je plasman na EVRO jer nam je tamo po kvalitetu mesto. Definitivno zaslužujemo da se nadmećemo sa najbojima - rekao je Kostić u Frankfurtu i dodao da je rano da se priča o rivalima na EP.

- Najvažnije je da se kvalifikujemo kroz Ligu nacija, a jasno je da su Engleska, Hrvatska i Češka izuzetno jake reprezentacije. Ipak, daleko je jun - zaključio je Kragujevčanin.

O turbulentnoj sezoni Ajntrahta u Bundesligi i Ligi Evrope, Kosić je rekao:

- Teško da možemo da ponovimo uspeh iz prethodne sezone. Bundesliga je izjednačena, a sada nas svi poznaju i to nam otežava posao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading