Slavija i Zvezda najmanje zaradili u Ligi šampiona!

Autor:

Sport

17.12.2019

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je od učešća u Ligi šampiona u ovoj sezoni zaradila 20 miliona evra.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

To je računica koju je izveo specijalizovani servis Svis rambl, navodeći da je od srpskog šampiona manje novca zaradila samo praška Slavija, uprkos sjajnim partijama koje je pružila u grupnoj fazi, naročito u duelima sa Barselonom.

Po završetku prvog dela takmičenja minhenski Bajern je bogatiji sa 82 miliona evra, Barselona je zaradila milion manje, dok je Juventus ostao na kontu od 80 miliona.

Slede Mančester siti (78), Liverpul (76), te Pari Sen Žermen i Real Madrid sa po 75 miliona evra.

Grupu najplaćenijih klubova čine još Čelsi i Atletiko Madrid sa po 73 miliona, te Borusija Dortmund sa 63.

Na dnu se uz Slaviju i Crvenu zvezdu nalaze Lokomotiva i Genk sa po 25 zarađenih miliona, Lil je prihodovao 27, a Dinamo Zagreb, Klub Briž i Galatasaraj po 28 miliona evra.

U odnosu na prethodni dvogodišnji ciklus, klubovi dobijaju 54 odsto više novca, a fond je sa 1,2 milijarde porastao na 1,9 milijardi evra, u šta ulaze fiksni iznos za učešće u grupnoj fazi, bonus za nastupe, iznos od TV prava i iznos definisan na osnovu koeficijenta UEFA.

Posledica promenjenog načina raspodele novca je najočiglednija u slučaju Atalante, koja je prošla dalje i zaradila 40 miliona, dok je Inter završio takmičenje u Ligi šampiona, ali je prihodovao milion više.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading