Presedan: Fudbaleri Barse i Reala zbog alarmantne situacije na ovaj način moraju do stadiona!

Autor:

Sport

17.12.2019

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pod krajnje neobičnim okolnostima biće odigran" El klasiko", pošto će fudbaleri Barselone i Reala na odloženi meč Primere, na stadion "Kamp Nou" krenuti iz istog hotela.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
"El Klasiko"

I jedni i drugi će iz sigurnosnih razloga, zbog nestabilne političke situacije u Kataloniji, do polaska boraviti u "Princeza Sofija", koji je udaljen 600 metara od kultnog fudbalskog objekta i zatim neobeležnim autobusima stići do odredišta.

Obe ekspedicije će imati policijsku pratnju, uz pojačano obezbeđenje, s obzirom na to da su pristalice jednog od ekstremnog pokreta nezavisnosti Katalonije najavile protest, i procena je da bi moglo da se okupi 20.000 ljudi u okolini stadiona. Njihov cilj je da spreče odigravanje jedne od najvećih utakmica u svetu fudbala.

- Nećemo ni izlaziti iz aviona, ukoliko ne bude postojala apsolutna sigurnost za sve nas - poručili su iz Reala.

Ipak, iz tabora prvaka Španije ističu da derbi mora da se odigra i da će učiniti sve da uslovi budu maksimalno dobri.

- Neophodno je da utakmica bude održana i prođe u najboljem redu - izjavio je predsednik Barselone Žozep Maria Bartomeu. - "Klasiko" je uvek bio proslava sporta, i tako mora da ostane. Novo odlaganje meča ne dolazi u obzir.

A svetkovina španskog i evropskog fudbala je prvobitno bila zakazana za 26. oktobar. Međutim, tada su bili neredi u katalonskoj prestonici i doneta je odluka da se susret odloži, i to za 18. decembar od 20 časova.

Fudbal je pobedio 2015. godine, i svi ljubitelji najlepše igre se nadaju da će tako biti i sada. Da će se samo pričati o majstorijama Lionela Mesija, Karima Benzeme, Luisa Suareza, Tonija Krosa...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading