JOŠ BOLI PENAL protiv Slovenije!

Autor:

Sport

28.09.2017

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemanja Vidić osvojio je sa Mančester junajtedom sve moguće trofeje, a za reprezentaciju Srbije odigrao je 57 mečeva. Šutnuo je stameni štoper 12 penala u karijeri, ali je jednu od najvećih rana ostavio jedini promašeni, onaj na gostovanju "orlova" Sloveniji koji je odveo u poraz (1:0) i ugasio san barem o baražu za Evropsko prvenstvo 2012.

57 mečeva za reprezentaciju odigrao: Nemanja Vidić

- Trojica igrača su se svađala ko će da šutne, kao zamenik kapitena sam uzeo loptu, šutnuo i promašio. Preuzeo sam odgovornost, bio sam spreman da snosim posledice, ali me je zabolelo što su me napadali na ljudskoj osnovi, a ne kao fudbalera - otkrio je Vidić u razgovoru za B92.

JAČI OD KRAMPONA

Stameni štoper bio je poznat zbog uletanja u svaki duel bez pogovora. Zbog toga je često krvario, ali drugačije nije znao, što mu je, kako kaže u šali, skratilo karijeru.

- Majka ma pita: sine, dokle ćeš više tu glavu da guraš tamo gde neko neće ni nogu, a ja joj kažem da u takvim situacijama jednostavno ne razmišljaš. Tako sam odrastao - otkrio je Vidić, koji se sada okrenuo golfu i tenisu.

"STRADAO" ZBOG ZVEZDE

Nemanja Vidić imao je nepunih 10 godina kada je Zvezda osvojila Kup evropskih šampiona.

- Odrastao sam uz utakmice protiv Drezdena, Bajerna i Marselja. Toliko puta sam ih gledao na kasetama da su se zamotavale, pa je tata morao video-rekorder da često nosi na popravku. Umalo nisam dobio batine zbog toga i prave ljubavi prema Zvezdi, koju i danas volim. Za nju sam postigao i omiljeni gol u karijeri, u oktobru 2003. protiv Odenzea (4:3), nakon što je prethodno savladao i svog golmana.

BRAVO ZA MUSLINA

- Šteta što mi nismo nešto napravili na Mundijalu 2010. zbog negativne energije koja je stizala spolja. Zato sada svi moramo da budemo uz momke Slavoljuba Muslina. Da mislimo šta kad odemo na Svetsko prvenstvo jer smo se 99 odsto već plasirali u Rusiju. Kako da napravimo nešto. Selektor je napravio odličan posao. Izvukao je najbolje iz svakog igrača, dobio atmosferu, disciplinu i na kraju rezultat - pohvalio je Vidić svoje naslednike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading