Dekijev moto, "Svi u napad"

Autor: Predrag Vuković

Sport

21.12.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojedini navijači Crvene zvezde su zamerali bivšem treneru Milojeviću na defanzivnom stilu igre. Sada dolazi strateg koji će, po svoj prilici, forsirati napadački fudbal - Dejan Stanković (41).

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković

Čovek koji je otkrio Stankovića, bio mu prvi trener u Teleoptiku (u vreme dok nije bio filijala Partizana), Dragan B. Šipka (69), uveren je da Dekija krasi napadački mentalitet.

- Verujem da će Dejan biti podjednako uspešan kao trener, kao što je bio jak fudbaler - rekao je Šipka u razgovoru za Srpski telegraf.

Rano je za prognoze, ali se pretpostavlja da će Deki igrati u formaciji 4-3-3.

- On ima napadačku karakternu crtu. Uvek želi da probije, da se napravi dribling za publiku, da se proba šut sa distance... Očekujem da će biti ofanzivniji, što ne znači da je Milojevićeva igra bila pogrešna. Svako je na svoj način. Umeće Deki ponekad da kaže pulenima: "Svi u napad!", ali neće biti ni promaja u odbrani. Radio je sa Murinjom. Dekijem niko ne može da manipuliše.

Šipka ukazuje na još jednu važnu stvar.

- Pouzdano znam da Dejan ima kapacitet i uradiće sve najbolje u stručnom smislu. Zahtevi u Zvezdi su veliki, samo me malo brine taj pritisak. Možda, možda mu nedostaje jedan stepenik u trenerskom razvoju, ali on je čovek koji se ne boji izazova. Ima hrabrost. Treba usavršiti igru koja će u smislu sadržaja biti na evropskom nivou - zaključio je Šipka.

RepublikaFoto: Starsport

Uz Kolarova stiže i Bane?

Bivši kapiten Srbije Branislav Ivanović (35) mogao bi da bude još jedno veliko pojačanje za Zvezdu. Ruska agencija RIA Novosti tvrdi da će Bane, kad mu istekne ugovor sa Zenitom, doći u Zvezdu da završi karijeru. Podsetimo, Romin Aleksandar Kolarov je takođe velika želja ljudi sa Marakane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading