Bitka za svetski tron!

Autor:

Sport

21.12.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion može biti samo jedan, a dilemu ko vlada planetarnim fudbalom razrešiće Liverpul i Flamengo u subotnjem finalu Svetskog prvenstva u Kataru (18.30, RTS 2).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Flamenga

Pobednik Lige šampiona i nedavni osvajač Kopa libertadores sudariće se pred 48.000 navijača na Kalifa međunarodnom stadionu u Dohi u borbi za prestižni FIFA pehar, a uloga favorita pripada 1,18 milijardi evra vrednom timu iz Engleske. Nakon što su debelo odmakli rivalima u borbi za Premijer ligu, čiji pehar čekaju ravno tri decenije, redsi sa Enfilda, pre svega njihov harizmatični trener Jirgen Klop (52), imaju idealnu priliku da evropskoj kruni dodaju i svetsku i tako zaokruže godinu iz snova.

Ipak, Liverpul se dobrano pomučio da dođe do finala SP za klubove, budući da je u polufinalu do trijumfa nad meksičkim Monterejom, severnoameričkim prvakom od 2:1 stigao golom Roberta Firmina u 91. minutu. S druge strane, Brazilci su na putu do finala savladali najbolji azijski klub El Hilal iz Saudijske Arabije sa 3:1, i to posle preokreta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading