Mihin bivši klub pred gašenjem!

Autor:

Sport

28.12.2019

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski fudbalski klub Katanija koji je sa klupa predvodio srpski trener Siniša Mihajlović je u velikim finansijskim problemima i moguće je da neće završiti tekuću sezonu. Nekadašnji član Serije A saopštio je svojim igračima da bi najbolje bilo da pronađu novi klub tokom januara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Siniša Mihajlović

Ekipa sa Sicilije se trenutno takmiči u trećem rangu italijanskog fudbala i želi da po svaku cenu izbegne gašenje u toku ove sezone. Preduzeli su radikalan korak, rešili su da maksimalno smanje troškove, a to znači i rastanak sa najboljim igračima.

Tokom poslednjih deset godina ovaj tim su, između ostalog, vodili Siniša Mihajlović u sezoni 2009/10, Marko Đampaolo Dijego Simeone, Vinćenco Montela, Rolando Maran, Đuzepe Pankaro... Sve zvučna imena, što u fudbalskom što u trenerskom svetu.


Od kako je Katanija u sezoni 2013/14 ispala iz Serije A, problemi za klub se samo gomilaju. Kažnjeni su izbacivanjem u treći rang takmičenja, uz oduzimanje devet bodova, zbog toga što je prvi čovek kluba priznao da su neki od mečeva bili namešteni.

Umesto čestitki za predstojeće praznike, najplaćeniji igrači kluba dobili su drugačiju poruku od rukovodstva. Saopšteno im je da bi najbolje bilo da pronađu novu sredu, jer bi u narednom periodu klub mogao da ima problema sa isplatom zarada.

Katanija je tokom svoje istorije 17 sezona provela u eliti, najbolji rezultati Kataniji je osvajanje osmog mesta u Seriji A, što su uspeli da ostvare čak četiri puta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading