Gde su i šta rade ZVEZDINI STRANCI? Rasuti po celom svetu, jedni igraju za velikane i u poznim godinama, dok su drugi propali kao žeton!

Autor: Sportski žurnal

Sport

29.12.2019

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koliko je stranaca prošlo kroz FK Crvena zvezda. Neke su navijači crveno-belih obožavali, a nije veliki broj igrača posle Marakane uspeo da napravi ozbiljniju karijeru.

RepublikaFoto: Public/Promo
Jedan od omiljenih stranaca kod "Delija" ... Luis Ibanjez

Segundo Kastiljo još igra fudbal. Jedan od najboljih stranaca u istoriji Crvene zvezde, zbog izuzetnih igara odavno je u srcima navijača, trči i u 37. godini za loptom na profesionalnom nivou u rodnom Ekvadoru. I to u elitnoj ligi te južnoameričke države.

Mnogo je onih koji su daleko bolje igrali po odlasku sa Marakane, gde nisu ispunili očekivanja. U toj grupi su Ernan Barkos, Ivan Tričkovski, Gabrijel Kleo, Bruno Edgar...Na listi prednjači Evandro, koji je posle učešća u Premijer ligi Engleske došao do dresa Portoa, a sada je u brazilskom velikanu Santosu.

Evandrov saigrač u Zvezdi Borha sa uspehom igra za ekvadorski LDU Kito, odlične partije na Kipru u kontinuitetu pruža Tričkovski.

Ne verujemo da bilo ko od ljubitelja fudbala u Srbiji zna za klub Pračap. E, baš tamo, na Tajlandu, igra Bruno Mezenga. U istoj državi je i Eli Babalj, samo u drugoj ligi!?

Onjilo nosi „policijski dres“ i igra za klub Bangladeš polis. Bruno Matos je u Indoneziji, Džoš Parker u engleskom Vikombu, a njegov prezimenjak Bernard našao je sreću u domovini i sa uspehom igra za Kajzer čifs.

Fudbal još igra i Edson, u jednom od brazilskih niželigaša. Ibanjez je posle Trabzona pristao da igra za Zrinjski, posle propalih pregovora sa AEK-om iz Atine, dok je Tomas Fibel u litvanskoj Palangi.

RepublikaFoto: Starsport
Luis Ibanjez

Jak Zvezdin tim može da se napravi od fudbalskih penzionera koji su nosili crveno-beli dres u ovom veku:

Takajuki Suzuki, Gonzalveš Ailton, Haminu Draman, Fabio Silva, Eli Tadeu, Blagoj Georgiev, Ibrahim Gaj, Frenklin Salas, Maurisio Molina, Mizdongard Betolingar, Gžegorž Bronovicki, Žozesli Fereira, Mohamed Aval Isah, Mirnes Šišić, Oliveira Savio, Nejc Pečnik i Dejan Kelhar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading