Gde će najbolji fudbaler Južne Amerike? Gabigol sada bliži Premijer ligi!

Autor:

Sport

02.01.2020

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gabrijel Barbosa, u narodu poznatiji kao Gabigol, nalazi se na novoj prekretnici u karijeri. Povratak u Inter nije opcija pošto Antonio Konte ima druge planove i ne vidi Brazilca u svojim taktičkim zamislima, a ni odgovorni u Interu nisu preterano zainteresovani da ga vrate iz Flamenga gde je prosto eksplodirao, zbog čega ga tokom januara izvesno čeka transfer. Samo je pitanje – gde?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Trenutno daleko od Flamenga, Inter ga neće... Gabrijel Barbosa

Barbosa je s poslednjim danom 2019. zvanično okončao jednogodišnju pozajmicu u Flamengu gde je ostvario najveće uspehe dosadašnje karijere. Pomogao je Flamengu da osvoji Kopa Libertadores sa dva pogotka u finalu protiv River Plejta i najbolji strelac takmičenja, kao i prva violina brazilskog šampionata gde je takođe postao šampion s Flamengom.

Postao je i član najboljih sastava tamošnje Serije A i šampionata Karioka – prvenstvo države Rio de Žaneiro –, a nedavno je dobio i južnoameričku verziju Zlatne lopte (Bola de Ouro) za najboljeg igrača prvenstva Brazila.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pokupio sve nagrade u Brazilu.. Gabrijel Barbosa

Dakle, Barbosa se u poslednjih godinu dana nakupio individualnih i timskih priznanja, pa mu je samim tim cena skočila. Atletiko se kratko pominjao kao moguća destinacija za Barbosu, ali je Čolo Simeone brzo odustao od ove ideje.

Flamengo je na prvu loptu bio najbliži da trajno zadrži Gabigola, čak je i prvi čovek Rodolfo Landim potvrdio da postoji usmeni dogovor za transfer, ali se cela priča zasad izjalovila.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šampion Brazila i Kopa Libertadores sa Flamengom

Flamengo nije spreman da plati ni blizu onoga što Inter traži, a to je blizu 30.000.000 evra. Nije čak spreman ni da ode do donje granice postavljene od strane sportskog sektora Nerazura, što je 20.000.000 evra uz dobre bonuse i procente od naredne prodaje.

Naime, šampion Južne Amerike i Brazila daje samo 16.000.000 evra i 20 odsto od naredne prodaje, što u Interu ne shvataju za ozbiljno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ništa od Madrida.. Gabrijel Barbosa

Sada su se na horizontu pojavili Vest Hem i Kristal Palas koji prate situaciju oko Barbose i čekaju svoju šansu. Italijanski Skaj, kao i milanska Gazeta, javljaju da bi Vest Hem bio voljan da plati 20.000.000 evra i na to doda bonuse bazirane na Barbosinim igrama u Premijer ligi.

Čekićari su se raspucali po dolasku Dejvida Mojesa i pregazili su Bornmut sa 4:0, ali kako letošnje pojačanje od 50.000.000 evra Sebastijan Ale nije pružio dovoljno, a klubu gori pod nogama jer je u zoni ispadanja, ideja je da se dodatno pojača konkurencija u napadu u pokušaju da se sačuva premijerligaški status. Kristal Palas se još nije izjasnio, a očekuje se da će u narednim danima biti eventualnih ponuda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Da li mu sledi dolazak u Premijer ligu?

Podsetimo, Barbosa je u Inter stigao leta 2016. za 30.000.000 evra i brzo se pokazao kao totalni promašaj.

Pokušao je da se oporavi u Benfici, ali je odatle brzo oteran pošto se sukobio sa saigračima i trenerom. Usledio je odlazak u Santos gde je konačno proigrao, što mu je brzo donelo novu pozajmicu u Flamengo.

U Interu vide sve što je Barbosa napravio, ali zbog svog, tipičnog južnoameričkog temperamenta, jednostavno ga ne žele nigde blizu tima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading