BOGAVAC: Braćo Srbi, ne dajmo naše svetinje!

Autor:

Sport

03.01.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpstvo se složno kao retko kada pre diže na noge, a povod je sramni Zakon o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, koji je skupština Crne Gore usvojila u noći između 27. i 28. decembra. Ovim pravnim aktom direktno se udara na samostalnost, delovanje i imovinu Srpske pravoslavne crkve, koja je već osam vekova zaštitnik i čuvar identiteta srpskog naroda na ovim prostorima.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Bogavac

Među onima koji ne žele da ćute na pokušaj otimačine naših svetinja režima Mila Đukanovića je i Mojkovčanin Dragan Bogavac (39), bivši fudbaler Crvene zvezde, koji je redovan na protestima protiv pomenutog zakona. Omaleni as završio je igračku karijeru pre pet i po godina, a otada se svim srcem bori za srpstvo i pravoslavlje.

SVI KAO JEDAN

Bivši golgeter u intervjuu za portal In4s.net istakao je da su mnogobrojni sportisti razočarani potezima crnogorske vlasti protiv SPC.

- Pričao sam sa mnogim igračima u inostranstvu i oni podržavaju Srpsku pravoslavnu crkvu i nikako nisu za ovaj zakon. Družim se i sa Nenadom Peruničićem, Vujadinom Savićem, ljudima koji su iz sporta i svi su izbezumljeni i ne mogu da veruju da se ovo dešava u Crnoj Gori. Dužnost svih nas, bez obzira na to odakle smo, jeste da se masovno pojavimo u gradovima Crne Gore na protestima i da ne dozvolimo da nam otimaju svetinje. Jer nismo mi iskompleksirani Crnogorci, već Srbi iz Crne Gore i volimo svoju crkvu - istakao je Bogavac.

 

 

STUB DRUŠTVA

Atomski Mrav, kako su ga zvali svojevremeno zbog visine i hitrine, često posećuje manastire na Kosmetu i učestvuje u humanitarnim akcijama organizacije Srbi za Srbe i naglašava značaj bunta Beograđana protiv nečasnih radnji Đukanovićeve klike.

- Bili smo pre nekoliko dana na protestu ispred ambasade Crne Gore u Knez Mihailovoj ulici zajedno sa studentima, ali i da bismo podržali mitropolita i vladiku. Svaka čast i "Delijama" što su sinoć u velikom broju isto to učinili posle meča Zvezdinih košarkaša sa Bajernom. Gospod i Crkva su stub našeg društva i molim se Svevišnjem da nam podari snagu da izdržimo ove muke - zaključio je nekadašnji reprezentativac Crne Gore.

LIČNA KARTA

Dragan Bogavac

Datum rođenja: 7. april 1980.

Mesto: Mojkovac

Pozicija u timu: Napadač

Karijera: Brskovo, Rudar (P), Crvena zvezda, Burghauzen, Koblenc, Paderborn, Majnc, Lokomotiva Astana, OFK Beograd

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading