Terzić: LŠ nije realna, naša mera je Liga Evrope

Autor:

Sport

06.01.2020

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić govorio je za ,,Informer“ o sportskim i finansijskim rezultatima crveno-belih u prethodnom periodu, kao i o rivalstvu sa Partizanom.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Pričao i o Partizanu, FSS...

Terzić je rekao da nije normalno da Crvena zvezda dve godine u nizu igra Ligu šampiona i takmiči se sa mnogo bogatijim klubovima od sebe, te da je Liga Evrope prava mera za njegov klub.

– Postanemo svesni tek kad pričamo sa ljudima iz inostranstva, kad vidimo da se oduševljavaju šta smo uradili. Da Crvena zvezda dve godine igra Ligu šampiona, sa ovako bogatim klubovima, to nije normalno. To ne znači da mi spuštamo lestvicu očekivanja. Naravno da nam je cilj uvek titula i neko evropsko takmičenje –  rekao je Terzić za ,,Informer“.

– Možda je Zvezdi i prava mera Liga Evrope, jer mislim da je Liga šampiona takmičenje super bogatih klubova. Jaz između bogatih i siromašnih iz godine u godinu se povećava. Oni sa tim parama mogu da kupe sve najbolje igrače ovog sveta. Zvezda i klubovi iz istočne Evrope ne mogu da pariraju. Mnogo je para upumpano od TV prava, ulaznice, bogati vlasnici…teško se možemo takmičiti sa njima. Ta priča da novac ne igra presudnu ulugu je prazna. Uostalom, 16 najbogatijih je prošlo dalje, nijedan se nije prošvercovao. Žao mi je što Zvezda nije prošla dalje.

Kada je reč o finansijama, Terzić je uporedio novac koji Crvena zvezda prihoduje u odnosu na Partizan.

– Dinara nikad nismo dobili od države. Imamo jedino ugovor sa Telekomom, isti takav ima i Partizan. Ipsos je radio istraživanje za nas, gde je utvrđeno da Zvezda ima duplo više navijača u Srbiji od Partizana. Shodno tome, trebalo bi da imamo i duplo veći sponzorski ugovor od Partizana, a mi nemamo, imamo isti. Telekom koristi i Zvezdu i Partizan za razne marketinške aktivnosti. Pa ne može da nas koristi u istoj meri iako imamo duplo više navijača. To je jedini ugovor koji Zvezda ima sa državnim kompanijama. Na kraju krajeva Siniša Mali je izašao sa brojkama koliko je dobila Zvezda, a koliko Partizan – kazao je Terzić i dodao da Zvezda 92 odsto prihoda dobija iz inostranstva.

Osvrnuo se generalni direktor crveno-belih i na odnose sa Fudbalskim savezom Srbije i arhi rivalom sa Partizanom.

– Bilo je tu u prošlosti i nesporazuma i sukoba. Moj cilj i stav rukovodstva Zvezde jeste da uvek moramo da štitimo interes kluba. Uradićemo sve da imamo dobar odnos sa Savezom. Isto tako ćemo učiniti sve da imamo korektan odnos sa Partizanom. Bez obzira ko sedi ovde, a ko tamo, ne možemo da negiramo 75 godina dugo rivalstvo Zvezde i Partizana. Moramo da poštujemo Partizan. Ali mi se ne sviđa to spinovanje Partizanovog rukovodstva, izigravanje žrtava. Ja želim dobar odnos sa njima, ali mislim da oni deklarativno pričaju lepo, a rade sve drugačije – istakao je Terzić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading