I to se dogodilo: Inter posle 20 i kusur godina slavio u Napulju!

Autor:

Sport

06.01.2020

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Intera pobedili su Napoli rezultatom 3:1 u poslednjoj utakmici 18. kola italijanske Serije A.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Romelu Lukaku i Antonio Konte

Inter je poslednji put pobedio Napoli na njihovom stadionu još u oktobru 1997. godine (misli se na ligaške mečeve) autogolom Turinija i pogotkom Galantea.

Sada je Interu bio potreban trijumf kako bi se vratio na prvu poziciju Serije A, jer ih je Juventus preskočio ubedljivom pobedom nad Kaljarijem.

Neroazuri su to uradili na najbolji mogući način i sa 3:1 srušili Napolitance pod Vezuvom u veoma interesantnoj i dinamičnoj utakmici.

Inter je od samog starta napao, imao neke jako dobre prilike, ali je šansu za vođstvo ispustio zbog ofsajd pozicije. Nedugo potom, Romelu Lukaku "uz pomoć" leve stative uspeva da savlada Mereta i da dovede goste do vođstva.

Isti igrač je posle skoro 20 minuta zatresao mrežu Napolija i uvećao prednost na 2:0, da bi na 2:1 smanjio poljski napadač Arkadijuš Milik na asistenciju Hozea Kaljehona.

U drugom delu susreta, pobedu Intera potvrdio je talentovani Argentinac Lautaro Martines, svojim novim golom u 62. minutu utakmice.

Inter i Juventus imaju po 45 bodova i dele lidersko mesto, dok je Lacio sa 39 bodova i utakmicom manje treći, a potom slede Roma, Atalanta i Kaljari.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading