Partizan pustio 46 igrača za DŽ!

Autor:

Sport

10.01.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Partizan bez obeštećenja se odrekao čak 46 fudbalera u poslednjih pet godina! Pomenutu brojku igrača koji su bez naknade napustili crno-bele u prethodnih pet sezona je zaokružio golman Filip Kljajić, koji je prešao u japansku Omiju. I to po dobro oprobanom receptu koji glasi: "Oprosti dugovanja da dobiješ čiste papire".

RepublikaFoto: Starsport
Otišli bez obeštećenja... Marković, Živković i Pantić

UŠTEDA NOVCA

Tom politikom već pola decenije rukovodi se aktuelno rukovodstvo "parnog valjka", koje se neretko i javno zahvaljuje fudbalerima što su na taj način pomogli klubu. Partizan tako zaista i uštedi određeni novac, ali je pitanje da li bi prodajom fudbalera mogao da zaradi veće sume od ušteđene. Pogotovo ako se u obzir uzme da je fudbalsko tržište u Evropi potpuno pomahnitalo i da su cene igrača otišle u nebesa.

RepublikaFoto: Starsport
Poslednji u nizu odlazaka za džabe... Filip Kljajić

Samo ove sezone od igrača koji su učestvovali u rotaciji, pored pomenutog Kljajića, klub su napustili Nemanja G. Miletić, Armin Đerlek, Mark Valijente, Gabrijel Enake i Veljko Birmančević. Mnogo više oči bode brojka od 46 fudbalera od 2014. naovamo, što je više od četiri cela tima koja su nestala bez ikakve naknade.

Među imenima koja su kao slobodni igrači napuštali Humsku u poslednjih pet godina su Andrija Živković, Danilo Pantić, Saša Marković, Vladimir Volkov, Živko Živković, Muhamed el Munir....

POGREŠNI POTEZI

Takvo poslovanje "parnog valjka" za Srpski telegraf prokomentarisao je nekadašnji trener crno-belih Vladimir Vermezović (56).

- Bilo je dosta pogrešnih poteza, ne samo u poslednjih pet godina već duže vremena unazad. Mi nismo u situaciji da možemo da biramo, a mislim da su to klubovi sa zapada prepoznali i da jako dobro poznaju stanje u ovdašnjem fudbalu. Zbog toga neki igrači odlaze za daleko manje sume od trenda koji je trenutno u evropskom fudbalu. Ovde su retki klubovi koji su u stanju da obećaju fudbaleru platu od 5.000 evra i da ta plata bude prvog u mesecu - izjavio je Vermezović i osvrnuo se na konkretno stanje u Humskoj:

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Vladimir Vermezović

- Partizan i Crvena zvezda dovode igrače, obećavaju kule i gradove, a onda posle bude: "Dođemo ti, oprosti nam, pa da idemo dalje". I to je jedna vrsta biznisa, malo čudna, ali očigledno da završava posao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading