"Baćuške" dobijaju veliko pojačanje: Ljubimac "Delija" dobija ruski pasoš i poziv za "zbornaju"!

Autor:

Sport

09.01.2020

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Damijen Le Talek, Francuz po nacionalnosti, nalazi se u procesu dobijanju ruskog državljanstva kako bi mogao da zaigra za "zbornaju".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbalska reprezentacija Rusije

Le Talekova supruga je Ruskinja, tako da često boravi u Moskvi. Nakon povratka u Francusku nadao se da bi mogao čak i da se približi vidokrugu selektora Trikolora, Didijea Dešana, ali to nije bilo previše realno, pa se kako opcija pojavila "zbornaja".

- Moja supruga Kristina je Ruskinja, a moje dete ima dvojno državljanstvo. U Mordoviji sam igrao skoro dve godine i često odlazim tamo da se opustim i vidim svoje prijatelje. Prijavio sam se za rusko državljanstvo da bih olakšao putovanje između Francuske i Moskve, a onda se sve zavrtelo... Ako me selektor nacionalnog tima pozove nakon što dobijem ruski pasoš, prihvatiću njegov poziv. Spreman sam da igram za ovu zemlju - poručio je Le Talek.

RepublikaFoto: instagram.com/damien.le.tallec/
Damijen Le Talek "vadi" loptu sa gol linije protiv Arsenala na "Emirejtesu"

FIFA KVARI POSAO LE TALEKU!

Problem, međutim, predstavljaju i propisi FIFA. Da bi mogao da igra za Rusiju Le Talek kao stranac mora da zadovoljava jedan od uslova. Prvi je da se rodi u Rusiji, drugi da ima neposrednu rodbinu sa strane svojih roditelja ili da živi pet godina tamo, nakon što je navršio 18 godina. 

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Damijen Le Talek u dresu Crvene zvezde

Francuz ne ispunjava nijedan od ovih uslova, s obzirom da je u Mordoviji igrao tek godinu i po dana. Ipak, takođe i veruje da bi mogla da bude prihvaćena neka vrsta molbe.

- Mislim da će mi FIFA dozvoliti da promenim svoje fudbalsko državljanstvo. Činjenica da nisam igrao za seniorsku reprezentaciju Francuske može da mi ide na ruku - rekao je Le Talek.

Francuz je igrao za sve mlađe nacionalne selekcije svoje zemlje, ali poziv u seniorski tim ipak nije usledio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading