Neverovatan sunovrat karijere: Od šampiona Engleske i prvog golmana reprezentacije do...

Autor:

Sport

10.01.2020

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džo Hart je svojevremeno važio za jednog od najtalentovanijih golmana svoje generacije. Još u ranom dobu njegov dar primetili su ljudi iz Mančester sitija, u kojem je, bar na papiru, proveo punih 12 godina. Doduše, polovinu tog vremena proveo je na pozajmicama, dok mu je vreme provedeno isključivo u Sitiju bilo, blago rečeno, mešovito. Mnogo uspona i padova, zbog čega je jako kratko bio na vrhuncu koji mu se predviđao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džo Hart

Kada je uprava Sitija odlučila da mu 2016. godine da odrešene ruke i bira novu sredinu, teško da je neko mogao da pretpostavi da će Hart doživeti takav pad u karijeri. Posle Torina i Vest Hema pre dva leta stigao je u Barnli gde je, evo, dosad skupio jedva 23 utakmice.

Ove sezone tek dve, pošto konstantno gleda u leđa Niku Poupu. Zbog toga mu se bliži kraj boravka u Barnliju i izvesno je da će karijeru nastaviti na drugom mestu.

Pominjala se Aston Vila zbog teške povrede Toma Hitona (prednji ukršteni ligamenti), ali izgleda da su se trener Din Smit i njemu nadređeni direktori Parslou i Pitarč ipak odlučili za Pepea Reinu.

A, Hart? On bi mogao u MLS ligu. Posle interesovanja Inter Majamija Dejvida Bekama, engleski mediji javljaju da je Hart obavio razgovore s upravom Minesote junajteda i navodno dve strane već rade na realizaciji transfera. 

Hart bi u Junajtedu mogao da zameni bivšeg golmana Arsenala Vita Manonea, koji odlazi na kraju sezone pošto mu se završava pozajmica iz Redinga.

Hart će imati ozbiljan posao da popuni rupu zbog odlaska Manonea, iza koga je sezona za pamćenje koju je začinio titulom MLS golmana godine i imao ključnu ulogu u uvođenju kluba u prvi plej-of od postojanja.

Hartova konkurencija bi bila dvojica golmana – Dejn Sent Kler i Greg Randžitsing, s tim što je bivši reprezentativac Engleske ipak za njih klasa.

Sezona u MLS počinje 1. marta, a zanimljivo je da Minesotu s klupe predvodi bivši napadač Mančester Sitija i Barnlija Adrijan Hit.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading