Juventus? Ma, kakvi: Evo ko je za Kontea najbolji tim u Italiji

Autor:

Sport

10.01.2020

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Intera će u narednom kolu Serije A igrati protiv Atalante, a antonio Konte smatra da je to tim u najboljoj formi u ligi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Antonio Konte

Prelazni rok će biti veoma zanimljiv za Inter, posebno što se tiče dolazaka u taj tim, ali trenutni kadar mora da razmišlja o mečevima koji slede. Prvi naredni se igra već za vikend.


Milanskom timu će gostovati Atalanta, a Antonio Konte taj meč vidi kao jedan od najvećih izazova u sezoni. Klub iz Bergama dolazi na ovaj susret u odličnoj formi.

Atalanta trenutno zauzima peto mesto na tabeli, sa samo jednim bodom manje od Rome. Na poslednje dve prvenstvene utakmice postigli su deset golova, a identičnim rezultatom (5:0) savladali su prvo Milan, pa zatim i Parmu.


U nizu od dve pobede je i Inter, trenutno prvoplasirani tim na tabeli. Oni su bodovno poravnati sa Juventusom, ali zbog bolje gol razlike, odnosno sjajne defanzive, zauzimaju prvu poziciju.

- Biće veoma važno da pobedimo, pošto igramo protiv tima kojije u najboljoj formi u ligi. Oni su sjajan tim, nastavljaju da rastu i bolji su nego prethodne sezone - istakao je strateg Intera.

Biće ovo okršaj najboljeg napada i najbolje odbrane u ligi. Atalanta je postigla 48 golova u dosadašnjem toku sezone, dok je Inter primio samo 15 golova na 18 odigranih susreta. Defanziva i jeste nešto po čemu je Konte poznat.


- Da biste pobedili, morate da postižete golove. Potrebno je da napadate. Ali, neophodan je balans. Nije dobro ako postižete mnogo golova, ali i primate mnogo golova. Nisam nikada video da titule osvajaju timovi čiji je napad na osrednjem nivou - dodao je italijanski trener.

Pred susret sa Atalantom Konte je bio pun reči hvale za svog kolegu na protivničkoj klupi. stvarno, Đanpjero Gasperini radi sjajan posao u Bergamu prethodnih sezona.

- Gasperini radi sjajan posao. Posvećen je detaljima i insistira na njima. Uspeo je da uspostavi svojeideje. Imam samo komplimente za njega, naporno je radio. Uživanje je gledati kako igra Atalanta - zaključio je čovek koji je godinama predvodio Juventus.


Za kraj, nekadašnji reprezentativac Italije je dodao da neće biti lako ostvariti pobedu na ovom meču, ali to moraju da urade. Kako kaže Antonio Konte, Atalanta će želeti pobedu, ali će od Intera sve zavisiti.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading