Madridski derbi u Saudijskoj Arabiji pripao kraljevskom klubu: Svemoćni Kurtoa doneo Realu Superkup Španije!

Autor:

Sport

12.01.2020

20:56 >> 21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zinedin Zidan je osvojio novi trofej na klupi Reala, njegovi momci su u velikom finalu Superkupa savladali gradskog rivala Atletiko, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (4:1), u regularnih 90 minuta bilo je 0:0, mreže su mirovale i u dodatnih 30.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi trofej za Luku Jovića u dresu "Los Blankosa"!

Prvo poluvreme pripalo je Atletiku, bili su bolji puleni Dijega Simeonea, stvaraili su šanse, ali nisu uspevali da ih realizuju.

Prvu je već u 15. minutu nakon greške Ramosa imao mladi Feliks, ali je tukao pored gola Reala iz izgledne pozicije.

Pao je potom Morata u kaznenom prostoru svog bivšeg kluba, ali se sudija nije oglasio, da bi u 20. minutu Parti tukao ka golu Tiba Kurtoe, ali Belgijanac nije morao da interveniše, vezista Atletika je šutirao pored gola.


U samom finišu šansa za Real, tukao je Kazemiro iz dobre pozicije glavom nakon kornera, ali je prebacio loptu preko gola rivala.
RepublikaFoto: Tanjug/AP

Luka Jović je meč počeo u startnoj postavi, ali u prvom poluvremenu je bio poprilično neprimetan, sa samo šest dodira sa loptom, nijednom je nije dotakao u protivničkom šesnaestercu. Ipak, po povratku sa odmora, videli smo novog Jovića.


Već u 48. minutu se sa centra sjurio ka golu rivala, nekoliko fudbalera Atletika je pokušavalo da ga stigne, uspeo je srpski fudbaler da odbije njihov prvi nalet, ali su ga u poslednjem trenutku ipak izblokirali, pokazao je ovom prilikom veliku želju i snagu bivši fudbaler Zvezde.

 

 


Samo tri minuta kasnije, još bolja šansa za Jovića, odlično se namestio na udarac u kaznenom prostoru rivala, ali je zamalo bio neprecizan. Proturio je kroz noge loptu Tripijeu, a ona je potom prozujala pored stative.

 

 

Usledila je verovatno najbolja prilika na utakmici, a režirao ju je upravo srpski napadač, sjajno je prošao po desnoj strani, ubacio je loptu pred gola rivala, ona je stigla do Valverdea, koji je sa par metara glavom loptu umesto u protivničku mrežu poslao u svoje koleno, da bi se potom ona odbila van granica igrališta. Užasan potez veziste Reala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Federiko Valverde

U samom finišu susreta prilika i za Rodriga, tukao je iz dobre pozicije, snažno, ali pravo u Oblaka.

Otišlo se u produžetke, Jović je u finišu regularnog dela napustio teren, zamenio ga je Dijaz, a prvi je u dodatnih 30 minuta pripretio Atletiko, ali je Kurtoa uspeo da sačuva mrežu nakon pokušaja Vitoloa.

Nije bilo golova u prvom delu, otišlo se u poslednjih 15 minuta, a nakon samo dva minuta igre nova velika šansa za "Jorgandžije", Morata je uhvatio "polumakazice" u kaznenom prostoru Reala, ali Kurtoa fantastičan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Velika šansa za Real samo par minuta kasnije, tukao je Modrić sa ivice kaznenog prostora, Oblak brani, odbitak kupi Rodrigo i uspeva da šutira, ali ponovo Oblak interveniše.

A onda, 116. minut, Morata je bežao odbrani Reala, Valverde nije hteo ništa da prepusti slučaju, oborio ga je i zaradio isključenje.

Usledilo je koškanje, pa su žute kartone redom podobijali Karvahal, Stefan Savić, Kazemiro i Anhel Korea.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

"Kolćonerosi" ne koriste slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je u nastavku akcije lopta stigla do Koree, koji šalje oštar centaršut sa desne strane, lopta pogađa jednog igrača Reala i skreće ka golu, ali Kurtoa fantastičnim refleksom čuva mrežu.

Dva minuta kasnije nova šansa za Argentinca, ovoga puta je iz izgledne pozcije šutira, ali je Belgijanac još jednom fantastično intervenisao.


Otišlo se u penal seriju, Real je pogodio prva dva, Atletiko promašio prva dva penala, Modrić je povećao prednost, Tripije potom zadržao "Jorgandžije" u igri, ali na kratko, jer je Ramos pogodio u četvrtoj seriji, što je bilo dovoljno za pobedu i trofej Superkupa.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading