Deki kao Murinjo ulazi u glave igračima

Autor:

Sport

17.01.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Srbije Crvena zvezda pod budnim okom i čvrstom rukom novog trenera Dejana Stankovića (41) radi punom parom na Kipru. Crveno-beli imaju "plus 11" u odnosu na Partizan, ali nikom iz Ljutice Bogdana nije ni na kraj pameti da se opusti, potceni ljutog rivala i ispusti kaparisanu titulu. Ipak, milionsku armiju navijača Zvezde interesuje kako izgledaju treninzi kod legendarnog Dekija, koji je, dok je bio igrač, upijao trenersko znanje od gromada poput Žozea Murinja, Svena Gorana Eriksona, Roberta Manćinija.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković sa svojim stručnim štabom

Srpski telegraf otkriva kakav odnos Stanković ima sa igračima, po uzoru na kog učitelja sprema Crvenu zvezdu, a u svemu tome pomogao nam je njegov pomoćnik Miloš Milojević (37), koji se u srpski fudbal vratio iz švedskog Mjalbija, s kojim je napravio čudo i uveo ga iz treće u prvu ligu.

ZNA SVOJ POSAO

- Stanković pre svega traži od fudbalera maksimalnu angažovanost i fokus na svakom treningu kako bi što pre prihvatili njegove zahteve i zamisli. Što se organizacije posla u stručnom štabu tiče, sve je na najvišem nivou, pa svaki član stručnog štaba zna šta mu je tačno zadatak, kako na terenu tako i van njega. Dejan vodi treninge sa velikim autoritetom i energijom i igrači ga i te kako poštuju - izveštava Knjaževčanin za naš list sa Kipra.

Crveno-beli će u Pafosu trenirati do utorka, zatim se vraćaju u Beograd,gde će ostati tri dana, a potom 24. januara putuju u Belek pokraj Antalije, gde će odraditi drugi deo priprema i odigrati šest prijateljskih mečeva. Prvu utakmicu za bodove Zvezda igra 15. februara protiv Čukaričkog.

KARAKTER POSEBNOG

Vidljivo je da Stanković želi da stvori što bliskiji odnos sa svakim fudbalerom ponaosob kako bi naporni treninzi za nastavak sezone 15. februara bili podnošljiviji za igrače srpskog prvaka. Litre prolivenog znoja, dvocifren broj pretrčanih kilometara, uz insistiranje na taktičkoj disciplini i tečnom protoku lopte, ali i brojni razgovori, uz obavezan zagrljaj na kraju, ono su što je Dejan pokupio od Gospodina Posebnog, za kojeg ima samo reči hvale.

- Teško je izabrati samo jedan detalj zbog kojeg se Murinjo izdvaja od ostalih trenera jer ga mnogo toga čini specijalnim. Potpuno je posvećen svom poslu, sa jasnim fokusom na igru i taktiku. Zna kako da izvuče najbolje iz tima i na fizičkom i na mentalnom planu, stvara dobar odnos sa igračima. Voleo bih da imam njegov karakter - rekao je novi trener crveno-belih.

RepublikaFoto: Starsport

Pavkov ide u Arabiju, Jovančić u Španiju?

Generalni direktor vodećeg tima Superlige Zvezdan Terzić najavio je na početku priprema za drugi deo sezone da će ove zime biti isključivo prodaje igrača, ali ne i dolazaka, pa su odlazni transferi u prvom planu. Milan Pavkov (25) i Dušan Jovančić (29) na dobrom su su putu da pronađu uhlebljenje preko granice, a pregovori sa zainteresovanim klubovima u punom su jeku. Napadač je trenutno najbliži odlasku u Saudijsku Arabiju, odakle stiže najizdašnija ponuda, jača od Bordoove i Goctepeove. Defanzivni vezista mogao bi u Alaves, budući da Španci mogu da ispune njegove zahteve u vezi sa platom, za razliku od Leha i Ferencvaroša.

RepublikaFoto: Starsport

Stanojev: Čast je raditi sa Dekijem!

Obećao je Dejan Stanković da će tokom jesenjeg dela sezone pružiti pravu šansu talentovanim fudbalerima poniklim na "Marakani", a jedan od onih koji strpljivo čekaju šansu je vezista Jug Stanojev (20), koji je tokom proleća nastupao za Zvezdin razvojni tim Grafičar u Prvoj ligi Srbije.

- Stanković je strpljiv trener, stalno razgovara sa nama i savetuje nas, posebno mlađe igrače. On je legenda kluba i veliko ime evropskog fudbala, tako da mi je velika čast što me baš on trenira. Voleo bih da u drugom delu sezone igram u Zvezdi umesto u Grafičaru - poručuje Stanojev iz Pafosa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading