Novo lice pred Norvešku: Andreja Milutinović pojačao sportski sektor FSS-a!

Autor:

Sport

20.01.2020

12:57 >> 12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko pojačanje doveo je Fudbalski savez Srbije u svoje redove. Jedan od najpriznatijih evropskih stručnjaka u oblasti pripreme i oporavka sportista, profesor Andreja Milutinović, od ponedeljka je novi član FSS-a.

RepublikaFoto: fss.rs
Dušan Tadić i Andreja Milutinović

On će od sada biti Koordinator za fizičku spremu i rehabilitaciju svih selekcija, a potpisao je ugovor na četiri godine. Milutinović je do sada radio u Interu iz Milana, Metalistu iz Harkova i reprezentacijama Rusije i Ukrajine, a bio je angažovan ranije i u mladoj selekciji Srbije.

Ime Andreje Milutinovića je veoma dobro poznato i ljubiteljima fudbala, jer često o njemu, u superlativu, govore mnogi srpski reprezentativci.

Sa njim su radili poslednjih godina Dušan Tadić, Aleksandar Kolarov, Aleksandar Mitrović i mnogi drugi, ali i brojne zvezde svetskog fudbala, među kojima su Đanluiđi Bufon, Luka Modrić, Mohamed Salah...

Sportski direktor FSS-a Vladimir Matijašević izuzetno je zadovoljan zbog dogovora sa Andrejom Milutinovićem:

- Godine ozbiljnog i uspešnog rada govore o kvalitetu profesora Milutinovića koji će biti na jednoj potpuno novoj funkciji u našem sistemu. Posle nekoliko razgovora koje smo predsednik Slaviša Kokeza i ja imali sa njim, dogovor je postignut na obostrano zadovoljstvo. Imamo veliko poverenje u njegove sposobnosti, uz koje naravno ide i velika odgovornost. Ugovor je potpisan na duži vremenski period u kojem očekujemo da će Milutinović uspostaviti jedan specifičan sistem rada, od najmlađih do A selekcije, a sve sa ciljem da se rad sportskog sektora FSS-a podigne na još viši nivo - istakao je Vladimir Matijašević.

RepublikaFoto: fss.rs
Andreja Milutinović u društvu Mitrovića, Ljajića, Bufona...

Prema tome, stručni štab reprezentacije Srbije je dobio veliko pojačanje pred baraž Lige nacija sa Norveškom, jednu od najvažnijih utakmica za naš fudbal u ovoj deceniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading