Stojanović: Napraviću mašine od igrača Partizana!

Autor: Predrag Vuković

Sport

21.01.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobri rezultati Partizana prošle jeseni u Evropi nisu slučajnost. Od aprila 2019, crno-beli u svojim redovima imaju profesora Marka Stojanovića (43), ili, preciznije rečeno - sportskog naučnika.

RepublikaFoto: FK Partizan
Marko Stojanović (levo) u društvu Sava Miloševića

Ako ste se zapitali šta znači biti sportski naučnik, odgovor nije tako jednostavan. To je osoba koja se bavi integrisanjem svih nefudbalskih delova kluba: medicinom, ishranom, kondicionom pripremom, suplementacijom, kako bi sve predstavljalo funkcionalnu celinu. Stojanović u razgovor za Srpski telegraf objašnjava koliko je popularan trend među savremenim klubovima da u svojim redovima imaju sportskog naučnika.

- Vodeći evropski klubovi imaju organizaciju koja se zove sekcija za sportsku nauku. To je neko ko obavlja rad doktora, ujedno je nutricionista, kodicioni trener, analitičar, naravno, nije sam, već radi uz postojeću ekipu. Sve to imate u Pari Sen Žermenu, Mančester sitiju, pa i Lesteru, recimo - rekao je Stojanović, koji je sa ekipom na pripremama u Antaliji.

Svojevremeno ste rekli da srpski fudbaleri zaostaju u proseku čak do 25 odsto.

- Kad pogledate model evropskog fudbalera, naši u proseku zaostaju 15, 20, pa i 25 odsto. Prvo, u selekciji. Siti bira izdržljive igrače iz celog sveta. Mi nemamo tu mogućnost, ograničeni smo. Sledi kvalitet rada, pa fizičke predispozije. Vidi se po brzini igranja, takmičarskom ritmu, teško pariramo tu - dodaje on.

RepublikaFoto: Starsport

Stojke odrapio kazne: Kašnjenje u bus 200 evra!

Stroga disciplina važiće od sad u Partizanu! Kapiten Vladimir Stojković je u dogovoru sa najiskusnijim igračima definisao pravilnik sa oštrim kaznama ako se dođe do kršenja. Tako, kašnjenje na bilo koji obrok košta 50 evra. Kašnjenje na trening i sastanak, 100 evra. Upotreba mobilnog telefona u autobusu se plaća 100 evra, a ko dođe u Zemunelo manje od sat vremena pre treninga plaća 100 evra. Na kraju, kašnjenje u autobus se naplaćuje 200 evra i novac od kazni će se slivati u zajedničku kasu, a trošiće se na zajedničke akcije.

Ko ne uplati u kasu novac u roku od sedam dana ili napravi prekršaj na dan meča, kazna mu se duplira...

Rekli ste da su naši igrači poput brzih automobila, a stranci kao bolidi Formule 1.

- Tako je. Ali, imamo i mi neke igrače, koji mogu biti kao najjače mašine. Napraviću od njih to! Sadik odgovara profilu vrhunskog igrača, Asano takođe. Suma je eksplozivan. Naši mladi igrači, Lakčevića, Pavlovića. To su igraei sa dobrom kubikažom motora!

Stojanović dodaje da će igrači Partizana biti mašine u svakom slučaju.

- Možda neki neće moći da budu na nivou Formule 1, ali ako su već "golfovi" ili "mercedesi", hajde da budu frizirani, da ih podignemo, da što više liče na profil vrhunskog fudbalera!

RepublikaFoto: Starsport

Interesovalo nas je ko je najbrži fudbaler Partizana.

- Najveće brzine trčanja na utakmicama postižu Sadik, Miletić i Asano. Ne radimo trku na 100 metara, u tom smislu, ne znam ko je najbrži, nije ni bitno. Da dodam još da je Lazar Marković najeksplozivniji, Lakčević je eksplozivno potentan. Oni su u prvoj kategoriji. Tu je i Suma - otkrio je Stojanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading