U Srbiji se igra dobar fudbal: Superliga među 20 najboljih prvenstava na svetu!

Autor:

Sport

20.01.2020

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodni zavod za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS) izbacio je najnoviju rang listu najjačih nacionalnih šampionata za period od 1. januara 2019. do 31. decembra 2019.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa prethodnog večitog derbija

Linglong Superliga Srbije je napravila ogroman napredak u odnosu na prošlogodišnju listu, pa je sada na visokoj 20. poziciji. Iz regiona je jedino bolja hrvatska HNL koja je 18.

Ovome su doprineli sve bolja učešća Partizana i Crvene zvezde u evro takmičenjima. Zanimljivo je da je najjači rang srpskog fudbala iza sebe ostavio prvenstva poput ruskog, turskog, austrijskog, češkog...

Odlični evropski rezultati Liverpula, Totenhema i Mančester Sitija gurnuli su Engleze na prvo mesto gde su poslednji put bili 2009. godine. Nakon toga svake godine najboljom je proglašavana španska Primera.

Međutim, u izboru za 2019. godinu španska La liga pala je na treće mesto, dok se na drugo mesto probila brazilska Serija A.

Italijanska Serija A je sa petog skočila na četvrto mesto, a TOP 5 zatvara kolumbijska Primera.

Među 10 najboljih liga svieta su i portugalska Primeira, francuski šampionat, holandska Eredivizija, argentinska Superliga, te nemačka Bundesliga kojoj je to najgori plasman otkako je 1991. pokrenuto ovo rangiranje

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading