Čudesni derbi Londona: Čelsi dva puta vodio, Arsenal sa igračem manje stigao do boda golom Beljerina!

Autor:

Sport

21.01.2020

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Čelsija i Arsenala odigrali su nerešeno 2:2 u derbiju 24. kola Premijer lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Martineli u solo prodoru

Na Stamford Bridžu nismo gledali preterano zanimljivu utakmicu, pre svega zbog crvenog kartona Davida Luisa u 27. minutu utakmice.

To je dosta odredilo tok meča, međutim završnica duela nam je ponudila ono čemu se gotovo niko nije nadao.

Čelsi je vodio od 28. minuta golom Žoržinja iz penala. Mustafi je napravio katstrofalnu grešku, Luis je srušio Ejbrahama u kaznenom i zbog toga je dobio crveni karton.

Na poluvreme se otišlo sa minimalnom prednošću "plavaca".

U prvim minutima nastavka duela domaći fudbaleri nisu bili preterano zainteresovani za gol, iako su imali igrača više. To će im se u 63. minutu obiti o glavu.

Mladi Martineli je pretrčao više od sedamdeset metara i udarcem u donji levi ugao savladao je Kepu, 1:1. "Tobdžije" su sa igračem manje uspele da dođu do izjednačenja.

Čelsi je tada svim silama krenuo ka golu Čelsija. Ređale su se prilike i korneri, ali Plavci nikako nisu mogli da ubace loptu u mrežu.

Ipak, u 84. minut posle centaršuta Odoija, Aspilikveta uspeva da stigne do lopte i savlada Lenoa. Čelsi je tako poveo sa 2:1 i činilo se da će Lampardovi momci stići do tri velika boda.

Ali, Arsenal nije hteo da se preda. Posle jednog dugačkog napada lopta je došla na desni bok kod Beljerina, on je napravio par driblinga, prebacio loptu na levu nogu i preciznim udarcem savladao Kepu za veliko slavlje fudbalera i navijača Arsenala.

Do kraja meča Čelsi je probao da stigne do trećeg gola, ali nije uspeo, pa su londonski rivali podelili plen.

Čelsi je ostao na četvrtom mestu i ima 40 bodova, dok je Arsenal na 10. poziciji sa 30 poena.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading